דלקות בשורש השן שעברה טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות בשורש השן שעברה טיפול שורש
    אלי
    23/02/2012

שלום

יש לי 4 טיפולי שורש מלפני 3 עד 10 שנים. לאחרונה התחלתי להרגיש תחושה של נמק באחת השיניים. צילום סטטוס הראה כי ב 3 מתוך 4 השיניים שעברו טיפול שורש ישנו תנליך דלקתי וספיגה של השיניים באופן שלא ניתן לטפל ויש לעקור את כל השלושה. הרופא אמר שזה שילוב של בעייה גנטית של דחיית הטיפול וביצוע טיפול לא אופטימאלי. גם בשן הרביעית שטופלה רק לפני 3 שנים יש כ 3% התפתחות דלקתית מה שמעיד שבעוד כ 5 שנים היא תגיעה לאותו המצב. האם זה אומר שאני לעולם לא אוכל "להינות" מטפולי שורש? האם 10 שנים הוא זמן חיים סביר לשן שעברה טיפול שורש? האם ניתן לבצע טיפול שורש חלופי בעזרת חומרים שונים שהגוף שלי לא ידחה?

עכשיו שאלה נוספת שיתכן וקשורה לאותה הבעייה. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם שגרתית ובה נמצאה חריגה במדד הגלובולין (4 כאשר המקסימום הוא 3.5). הרופא נתן לי בדיקות נוספות שהראו כי מקור החריגה הוא בעלייה חדה בנוגדני IGA שערכם הגיעה עד 860 כאשר המקסימום הוא 400.רופא המשפחה אמר כי אין מדובר במצב ממאיר היות והחריגה היא פוליקנולאלית שככל הנראה בעקבות זיהום. אבל מצד שני לא נמצא אצלי כל עדות לזיהום ואין לי חום מלבד התהליך הדלקתי ב שלושת השיניים. רופא המשפחה הציע לחזור על הבדיקות בעוד 3 חודשים. הוא לא ידע להגיד לי האם העליה ב IGA יכולה להיות בעקבות הזיהום בשן אבל הוא המליץ לי לטפל בה עד הבדיקה הבאה.

השאלה שלי השניה היא האם דלקת בשורש השן יכולה לגרום לעלייה ב נוגדני ה IGA לרמות שכאלו?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקות בשורש השן שעברה טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    25/02/2012

בד"כ התגובה לדלקת בשן אינה כה משמעותית מבחינה ססטמית.
    יש אנשים שמגיבים פחות טוב לחומר של טיפולי השורש. הייתי פונה לייעוץ אצל מומחה לטיפולי שורש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו