מניעת אפטות בפה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת אפטות בפה....
    רונן
    26/02/2012

שלום רב, אני סובל מלא מעט אפטות בפה שצצות לעיתים קרובות, אני משתמש ב 2 משפחות שיניים לסירוגין, פרדונטקס ו סנסודייז.
    הייתם ממליצים שאתחיל להשתמש באופן קבוע בפרדונטס שזה מיעוד בעיקר לחניכים כדי למנוע אפטות? יש משחת שיניים מומלת למניעת אפטות?
    יש מי פה שאני יכול להשתמש באופן יום יומי למינעת אפטות?

תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת אפטות בפה....

הוספת תגובה

• אפטות

קרן
    28/02/2012

פרודונטקס וסנסודייין לא מטפלות באפטות. הבעיה באפטות, שהסיבה להופעתן אצל אנשים אינה ידועה אך ידועים גורמים מסייעים: גורם גנטי, לחץ נפשי (לא הוכח באופן מוחלט), אלרגיה לאוכל או לחומרים, חוסר ברזל, חומצה פולית, אבץ וויטמינים מקבוצת B, מערכת חיסונית חלשה, תרופות מסויימות, מחלות כמו קרוהן, תסמונת בכצ'ט ועוד. קשה למנוע את הופעתן אך קיימים טיפולים להקלה וזירוז החלמה של האפטה. להלן מספר אופציות שאינן דורשות מרשם רופא:
    ג'ל קורסודיל, סורנד, קאנקא (לקרוא היטב הוראות שימוש!), oralmedic (גם חשוב לקרוא היטב הוראות שימוש!).

קיימות תרופות הניתנות במרשם רופא בלבד (יש להתייעץ עם הרופא!). למשל: קולכיצין (תרופה שיש ליטול אותה מספר חודשים ולפי היצרן היא יכולה למנוע הופעה חוזרת של כיבים ב - 50%). יש תרופות מרשם נוספות אך מטרתן אינה מניעת הופעה אלא כאמור, הפחתת הכאב והחלמה מהירה. כדאי להתייעץ עם רופא כשמדובר באפטות חוזרות ולמצוא את הטיפול המתאים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו