סתימת אמלגם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימת אמלגם
    ליאת
    11/03/2012

היתה לי סתימה ישנה אמלגם שקצת התחילה לכאוב לי והרופאה אמרה לי שיש סדק וצריך להחליפה, זוהי שן תוחנת שאני בעיקר לועסת בה והרופאה שאלה אותי איזה סתימה אני רוצה אמלגם או לבנה ולא ידעתי מה ליבחור רק ידעתי שהאמלגם מחזיקות יותר מעמדוסתימה לבנה מחזיקה 3-4 שנים ובגלל שאני מאוד פחדנית מטיפולים אני רוצה שהיא תחזיק מעמד הרבה זמן לכן בחרתי באמלגם אבל אחרי שקראתי כתבות באינטרנט נחרדתי בגלל הכספית וחשבתי שעשיתי טעות האים הייתי צריכה לבחור בסתימה לבנה?
    האם רוב הרופאים היום משתמשים בלבנות בגלל הכספית והאים האדים של הכספית מסוכנת בתוך השן?
    ועוד שאלה אומרים שכשמחליפים סתימת אמלגם הרופא צריך לעבוד בזהירות שהמטופל לא ישאף את הכספית ואני לא הרגשתי כול כך זהירות מיצד הרופא האים היא הייתה צריכה לשים לי מסכה? אפילו הייתה לי חתיכת אמלגם בפה שהיא לא ראתה ואני הוצאתי אותה לבד
    האים אני חוששת מידי בכל הקשור לכספית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימת אמלגם

הוספת תגובה

• סתימת אמלגם - תגובה

ד``ר גלית כהן
    16/03/2012

הכספית משתחררת מהסתימה רק בשלב דחיסת האמלגם, וגם זה בכמויות זעירות באמלגם המעורבב במכשיר ערבוב (המכשירים שנמצאים בשימוש היום) . בזמן סילוק האמלגם יש חתיכות של אמלגם, כספית לא יכולה להשתחרר.
    אין חשש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו