אילו מזונות יכולים להכתים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אילו מזונות יכולים להכתים
    אודליה
    22/03/2012

את השיניים?
    משקאות אני יודעת כמו תה , קפה, קולה...
    אני שמה בסלט פלפל שחור וגם בכל מיני מאכלים מבושלים, פלפל שחור יכול להכתים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזונות מכתימים

תגובה
    22/03/2012

רוטב סויה, רוטב עגבניות, חומץ בלסמי, פירות יער (אוכמניו, דובדבנים), סלק, קרטיבים (כן, גם קרטיבים), תבלינים - למשל קארי וכורכום. לא יודעת לגבי פלפל שחור. אני גם משתמשת ולא יותר אצלי הכתמה.
    מיצים עם צבעי מאכל גם מכתימים.
    גם תלוי במבנה השן (מחוספסת יותר או פחות, סדקים בשן). זה דבר שיכול להשפיע על מידת ספיחת הצבענים לשן.
    פשוט לשטוף את הפה במים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי מסטיקים?

אודליה
    23/03/2012

אני משתמשת במסטיקים ללא סוכר לאחר ארוחות גדולות, לאיזון רמת החומציות בפה. אבל יש שם צבעי מאכל, הרי רוב המסטיקים הם צבעוניים. האם מסטיקים יכולים להכתים את השיניים? האם יש מסטיקים לא צבעי מאכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסטיקים

תגובה
    23/03/2012

מסטיקים בצבע כחול/אדום/ירוק או פיגמנט חזק אחר מכתימים את הלשון ויכולים גם להכתים את השיניים, אך מכיוון שפעולת הלעיסה גורמת לעלייה בהפרשת הרוק אז לעיסת מסטיקים (לא בהגזמה כמובן, וללא סוכר) נחשבת כפעולה בריאה לשיניים. הרוק המוגבר שוטף את הפה מהפיגמנטים, שאריות מזון, מכיל אנזים שפוגע בחיידקים ובעיקר - מנטרל את החומציות שהחיידקים יוצרים. אם תהיה צביעה מהמסטיק היא זמנית עד שתשטף.

עדיף להמנע ממסטיקים בעלי פיגמנט חזק ולהשתמש במסטיקים הלבנים הרגילים. לגבי צבעי מאכל: לא ידוע לי איזה מסטיק לא מכיל צבעי מאכל סינתטיים (אולי אורביט לילדים - מכיל צבעי מאכל טבעיים). צריך להסתכל על הרכיבים הרשומים על העטיפה אך הרוב המוחלט של המסטיקים מכילים צבעי מאכל סינתטיים (גם המסטיקים הלבנים). הבעיה עם צבעי מאכל אלו היא לא החשש מהכתמה אלא מדובר בחומרים שהינם מסוכנים לבריאות (מופקים מנפט, זפת פחם. כמו זפת ששמים על הכביש) והם עלולים לגרום למחלות.יש צבעי מאכל טבעיים המופקים מסוגי מזונות והם לא מסוכנים. השימוש בהם פחות נפוץ. בישראל - אין החמרה לגבי צבעי המאכל הסינתטיים, יש יותר גמישות לעומת מדינות אחרות ולכן יש צבעי מאכל שהם מחוץ לחוק במדינות מסויימות אך בישראל הם חוקיים.

כמובן לא ללעוס יותר מידי כדי לא לפגוע בשרירי הלסת ובמפרק הלסת.
    מסטיקים רבים בארץ מכילים קסיליטול או סורביטול - אלו סוכרים אלכוהוליים טבעיים שנותנים טעם מתוק אך החיידקים לא יכולים לפרק אותם ולהפיק חומצה (שהיא זו שממוססת שן וגורמת לעששת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו תודה על התשובות!!!

אודליה
    23/03/2012

ממש תשובות מעמיקות ומקצועיות. תודה :-))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו