מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שיננית ע"י רופא השינייםאילן09/04/2012
כל רופא שיניים שבו טיפול שיננית נעשה ע"י שיננית מקצועית, ארך לא פחות ממחצית השעה. אבל כשמדובר ברופא השיניים שמבצע את הטיפול הזה, משך הטיפול מתקצר פלאים- 10 או 15 דקות לכל היותר. האם רופא השיניים מקצועי יותר בטיפול הזה? לא בטוח.
לי נראה שרופאים כאלה פשוט חוסכים את השכר של השיננית ומעדיפים לעשות זאת בעצמם. ומכיוון שאין זו ההתמחות העיקרית שלהם, נוצרת הרגשה של טיפול חפיף. זה מביא אותי תמיד לפסול רופאי שיניים שאולי הם טובים, אבל ברגע שאין להם שיננית עצמאית, זה מפריע לי.
עד כמה אני צודק במחשבה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננית ע"י רופא השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012זו הכללה ולכן אני לא יכולה אפילו להתייחס. אין ספק ששינניות עושות ניקוי הרבה יותר מרופאי שיניים. מצד שני כל רופא שיניים למד לעשות ניקוי בזמן לימודיו, ויותר מכך לשינניות אסור לפתוח מרפאה עצמאית, הן חייבות לעבוד בפיקוח שח רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכללה, אבל יש בה פואנטה
אילן10/04/2012זה ברור ששיננית אינה יכולה לפתוח מרפאה בלבד והכוונה לשיננית שעובדת תחת פיקוח של רופא שיניים.
דרך אגב, אותה הרגשה יש לי כשאני מגיע למרפאה שבה הציוד נראה כאילו הוא מימי "אנו באנו".
אני מבין שציוד חדש לטיפול שיניים הוא ציוד יקר, אבל המראה של הכורסאות העתיקות האלה עם כל האביזרים הישנים מסביב - לא עושה לי טוב (ומבחינתי מעיד משהו גם על הרופא).
עם זאת, אני מסכים שמה שנאמר בהודעות שלי אין בו לרמוז לגבי מיומנותו של הרופא לתפקיד שלו. יכולים להיות רופאים מצויינים עם ציוד ישן ושאינם מעסיקים שיננית.
בקטע השיווקי - הם מפספסים. ומכיוון שהיום הרבה זה עניין של שיווק, ההפסד בסופו של דבר הוא שלהם, כי ברכילות של מטופלי שיניים, איכות הציוד היא אחד הנושאים העיקריים בשיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?