מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינה כלואה בעקבות דלקתנתנאל29/05/2012
שלום..אני בן 21 וחצי, לפני כ- 7 חודשים הייתה לי דלקת בשן בינה תחתונה שבצד ימין שליוותה בכאבים בפתיחת הפה ובקושי רב .. הלכתי לרופא בזמנו אמר שהשן כלואה וצריך לעקור.. נתן לי אנטיביוטיקה לדלקת ושלח אותי לצילום פנורמי לאחר שתעבור הדלקת.. לאחר 10 יום בערך אחרי שעברה הדלקת ולאחר שעשיתי צילום שבתי אליו והוא אמר שצריך לעקור את ארבעת השיניים למרות שלא היה לי שום בעיות עם שאר השיניים וגם ממראית העין בצד שמאל ניראה שדווקא השן יצאה כולה וטוב (אולי גושון בשר קטנטן מבצבץ שם מעליה בקצה) לעומת ימין שרואים רק חצי ממנה. לאחר חודש בערך הלכתי באותה מרפאה (מכבי) לרופא אחר ויותר בכיר לחוות דעת שנייה ואמר שצריך לעקור את 2 הימניות ושהשמאליות לא דחוף ואולי אח"כ.. ואמר שכנראה זו עקירה כיוריגית שתהיה בבית חולים ושלח אותי לצילום CT ולחזור אליו לאחר מכן.
מאז ועד היום לא עשיתי שום דבר בנושא .. ביום שבת בבוקר, התעוררתי עם נפיחות באותה איזור של שן בינה תחתונה ימנית . וממש הרגשתי שאני לא יכול להדק את השיניים מכיוון שמרגיש ששן מתנגשת בבשר . בנוסף ראיתי גוש קטן אדום וסברתי להניח שזה שוב דלקת ומכיוון שהיה חג לקחתי בעצמי אנטיביוטקה מוקסיפן. עד היום מאוד קשה לי לאכול וללעוס. ביום שני (אתמול) הלכתי לרופא בכללית לבדיקה. אמר לי שצריך לעקור בינתיים רק את אותה שן ימנית תחתונה בעקירה כיוריגית בב"ח ואמר שהיא קרובה לעצב והפנה אותי ישירות לב"ח. ..בנוסף אמר לי לקחת אוגמנטין.. הלכתי לעוד רופא (פרטי ולא מכיר אותו) ואמר שגם צריך לעקור רק אותה בינתיים ושלא צריך סיטי והפנורמי מספיק ושהוא יכול לעקור לי .
אני עוד חודש טס ואני רוצה לסיים את את העקירה הרבה לפני ובינתיים קבעתי תור כבר לבדיקה לב"ח לשבוע הבא ואני מתכננן עד אז לעשות את הסי טי, לחזור לאותו רופא במכבי וללכת לב"ח עם התור המוכן כבר בשביל לצמצם תהיליכים שאולי הב"ח ישלח אותי לסיטי ואז הסיפור ייקח טיפה יותר זמן.. אבל שוב עדיין יש תספק האם צריך סיטי או לא?
אז השאלות שלי הם :
1)לעשות CT או לא?
2) איזה שיניים לעקור האם מומלץ לעקור שיניים שעד היום לא עשו שום בעיות ודלקות?
3) בבית מרקחת הביאו לי אמוקסיקלב 875 מ"ג אמרו שזה כמו אוגמנטין.. זה בסדר? ואם לקחתי מוקסיפן יומיים לפני שנתן לי תאוגמנטין אני צריך לסיים את כל האמוקסיקלב?
4) ושאלה אחרונה אני יודע שאני צריך לאכול רק מאכלים רכים כמו מרק יוגורט אבל זה באמת קשה ואני עדיין אוכל מאכלים רגילים למרות הסבל שבדבר שבקושי מצליח ללעוס עד הסוף . האם אני גורם נזק עוד יותר וככה הדלקת לא תעבור לי ?
תודה רבה וסליחה על החפירה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נתנאל30/05/2012הם לא אמרו ניראלי שהשן כלואה אני ככה חושב ניראלי כי היא יצאה חצי אני לא יודע מה אומר באמת כלואה אם זאת הכוונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שן בינה כלואה - תגובה
ד``ר גלית כהן31/05/2012אם יש קרבה לעצב מומלץ ביותר לבצע סיטי לפני העקירה.
כמה שיניים לעקור עניין של גישה פילוסופית. רובנו עוקרים בסופו של דבר את 4 שיני הבינה. אפשר לעקור רק את המציקות עכשיו או לעקור את כולן כמניעה, תחליט אתה.
האנטיביוטיקה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל03/06/2012כבר 8 ימים שיש לי את הדלקת והיא עדיין לא עברה לגמרי. יש לבן כזה על הבשר ועדיין מרגיש מרגיש את השן נסגרת על בשר בעת סגירת הפה.
אני עדיין לוקח את האנטיביוטקה .. השאלה שלי אם אני יעקור עכשיו אז גם אחרי העקירה אני יצטרך לשתות אנטבייוטיקה.. האם זה מומלץ ליטול אנטיביוטיקה תקופה כה ארוכה ? או כדאי לדחות את העקירה קצת?
ועוד דבר ... רופאה אחת אמרה לי שאפשר גם לחתוך את הבשר שמפריע מעל חצי השן . (כי רק חצי שן יצאה- והיא בזוית ישרה ע"פ הצילום הפנורמי) האם זה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר גלית כהן06/06/2012כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל12/06/2012טוב לסוף הלכתי לרופא במכבי וגם הוא אמר שאפשר לחתוך את הבשר שמעל החצי השן והפנה אותי לכירורוג אצלם אבל בסוף עשיתי את זה לא אצל כיורוג מכיוון שהמנהל הרפואי שם אמר שהוא יכול לעשות זאת והוא איננו כירורוג. בקיצור עשיתי אצלו, לקח ממש כמה דקות הוא הרדים את המקום ולא הרגשתי אפילו ואחרי זה שם לי גזה לרבע שעה וזהו..הוא לא תפר ולא כלום .. אמר רק לעשות הרבה שטיפות מים ומלח גם לא נתן אנטיביוטיקה.. זה בסדר שלא תפר?
וכרגע באמת רואים את כל השן במלואה.. למרות שנראה קצת צפוף שם.. והוא הביא לי דף הנחיות לאחר עקירה למרות שלא עשיתי עקירה.. אז רשום שם שב 24 שעות ראשונות להמנע משטיפות.. האם זה נוגע גם אליי? כי לא זכור לי שהוא אמר דבר כזה? והיום יממה לאחר הטיפול אני רואה מין לבן כזה שם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר גלית כהן13/06/2012רלוונטי גם אליך, כי הכוונה לנטיה לדימום לאחר כירורגיה.
ה"לבן" זו תחילת הריפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל13/06/2012תודה על תשובתך וסליחה שאני אולי משגע אותך .. אבל מה שמוזר שהתקשרתי לשאול את הדוקטור לאחר העקירה הווא אמר שאני כן יכול לשטוף.. בגלל זה שאלתי גם כאן בשביל להיות בטוח..
בהתחלה לא ידעתי מדבר כזה בכלל אז כן שטפתי את הפה שטיפות סתמיות עם מים וכן ירקתי..אבל לאחר מכן הפסקתי למרות מה שאמר וגם לא צחצחתי שיניים באותו לילה ... רק מהקור למחרת צחצחתי ועשיתי שטיפות עם מלח..
מה שחשוב שכרגע אין דם אז ככה שהעניין כבר לא רלוונטי אני משער..
ורציתי לשאול האם זה בסדר שרופא שהוא לא כיורוג עשה לי את הטיפול הזה?
ומה הסיכוי שהבשר לא יגדל שוב מעל השן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- רק מהבוקר למחרת
נתנאל13/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?