האם יש מצב שאי אפשר לעשות שתלים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש מצב שאי אפשר לעשות שתלים ?
    שואלת סובלת
    13/05/2007

רציתי לשאול האם יש אפשרות שאדם איננו מתאים בשום אופן לשתלים ונאלץ ללכת מגיל צעיר עם תותבות?...
    אני בת כמעט 50, איבדתי את רוב השיניים שלי , החניכיים מאוד נסוגו, והרופא אמר לי שאני לא מתאימה לשתלים. אני הולכת עם תותבות אבל סובלת מאוד מפצעי לחץ לעיתים קרובות מתחת לגשר התחתון ומאי נוחות בגשר העליון וזה גורם לי לתנועות לא רצוניות של חוסר נוחות בכלל, ולהרגשה איומה מכל המצב . לא יכולה לאכול כמו שצריך, מבחינה חברתית אני מרגישה ממש סיוט , ומה לא ...תותבות זה לזקנים , לא ? ...
    הרופא אמר לי שאי אפשר לעשות שתלים בלסת התחתונה ושבעליונה אני לא מתאימה בכלל. האם זה יכול להיות ?
    אם אני הולכת עם תותבות הרבה זמן אני מאבדת בכלל את הסיכוי לעשות אי פעם שתלים? החניכיים מתכווצים עוד יותר ?

אני קוראת כל כל מיני פתרונות חדשניים אבל מודעת לכך שמאחורי חלקם לפחות עומדי רופאי שיניים שרוצים להרויח ... מה אפשרי בכל זאת ? אם בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתלים

ד''ר איתן ויינשטיין
    13/05/2007

ריבי שלום
    אני כהרגלי מתחיל מהסוף:
    כל רופא שיניים רוצה להרוויח - ואין בזה שום דבר רע :אם הוא ירוויח הוא ילמד שיטות חדשות ולא ייתן לך שרות טוב.
    אני ,כמובן, לא מכיר את המקרה הפרטי שלך, אך בשנים אחרונות פותחו שיטות חדשות להשתלות עצם:גם לגובה וגם לרוחב. אלה ניתוחים לא פשוטים אך כאשר נעשים ע"י מומחה לכירורגיה בעל ניסיון אזי התוצאות יפות ,סיכון קטן וסיכונים נמוכים.
    היות ואנחנו באותו הגיל - אני יכול להגיד בביטחון - את אישה צעירה ואין שום סיבה ללכת עם תותבת שמפריעה לך

דר איתן וינשטיין
    מרכז רפואי רמת אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו