היגיינת הפה והשיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היגיינת הפה והשיניים
    רן
    08/06/2012

שלום,
    לבת זוגתי יש היגיינת פה ושיניים מאוד ירודה.היא לא הייתה אצל שיננית כבר משהו כמו 3-4 שנים ולא הלכה לרופא שיניים. הדבר מאוד לא טוב ומחמיא לה מבחינת אסתטיקה דנטאלית, דבר שאני מאוד מקפיד עליו. בנוסף,רואים שיש לה דלקת בחניכיים וכששאלתי היא אמרה שיש לה אמנם במידה קלה יחסית.יש לה חרדות בנושא,ולכן היא ככל הנראה לא תטפל בזה בקרוב.שאלתי המרכזית היא:האם כל הסימפטומים של היגיינת פה ירודה ודלקת בחניכיים זה דבר שיכול לדבק בנשיקה? כלומר, האם יש סיכוי,אפילו קטן, שבנשיקה אני בעצם אפגע בהיגיינת הפה שלי ואף עלול להידבק גם בדלקת חניכיים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היגיינת הפה והשיניים

הוספת תגובה

• היגיינת הפה והשיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    08/06/2012

ראשית, לזוגתך כנראה חרדה דנטלית שבעטיה היא נמנעת מללכת לטיפולי שיניים, תופעה נפוצה מאד. ישנם פתרונות של טיפולים בטשטוש ובהרדמה כללית המאפשרים ריכוז רוב הטיפולים לפגישה אחת ופתרון לבעיה, שהרי המצב מתקדם ומחמיר ולא נעצר.
    דלקת חניכיים היא מחלה חיידקית וחיידקים וודאי שיכולים לעבור במגע.
    אם זאת יש לזכור שלכולנו יש חיידקים בפה, בכמות זו או אחרת ובטיפול נכון אנו מסלקים את המצע המאפשר להם לשגשג ולא מאפשרים להם להתנחל בפינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו