החלפת שן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת שן
    דני
    04/07/2012

לפני 10 שנים (בגיל 18) שברתי את השן הקדמית והחליטו לעשות לי טיפול שורש ולהחליף את השן לגמרי.
    היום 10 שנים אחרי, השתל מאוד לא מתאים לשאר השיניים (מלכתחילה הוא לא הכי התאים) ונוצר רווח גדול מאוד בין השיניים הקדמיות.
    העניין הזה מאוד מפריע לי אסטתית.
    ניגשתי לרופא שיניים והוא נתן לי את האופציה הבאה
    טיפול שורש בשן הבריאה והחלפתה בשתל. בנוסף להחליף את השתל הקיים בשתל אחר שמתאים לשאר הפה. כך, יווצא מצב שהשתלים יתאימו לשאר הפה וגם הרווח ייסגר בצורה סימטרית ובאופן אסטתי.
    הרופא אומר (ובצדק) שאם נחליף רק את השתל הישן ואת השן השנייה נשאיר כמו שהיא, השתל החדש יהיה גדול פי 2 מהשן הבריאה וזה יהיה מאוד לא אסטתי. או לחלופין להשאיר את הרווח כמו שהוא.
    שאלתי גם את הרופא וגם את המומחה לטיפולי שורש מה הם חושבים על העובדה שאני אהרוג שן בריאה בשביל אסטתיקה והם אמרו שאין בעיה ושלא צפויים שום בעיות בעתיד בגלל זה.
    השאלה שלי, האם לעשות טיפול שורש ולהרוג את השן הבריאה באמת לא כזה נורא?
    אגב, הרופא הציע אבל לא המליץ - לעשות טיפול אורטודנטי בשביל לסתום את הרווח בשיניים. לטענתו זה יכול להצליח או לחלופין לשנות הרבה בסידור השיניים בפה ולעשות הרבה יותר רע ולכן הוא לא ממליץ.

אשמח לתשובות.
    תודה רבה
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת שן

הוספת תגובה

• החלפת שן - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    15/07/2012

שלום דני,
    המצב שאתה מתאר מוכר וקורה בשל המשך גדילת העצמות שקורה בכל אזורי הפה מלבד באזור השתל- על כן הוא נראה נמוך יותר ושיקום עליו יראה גדול מדי יחסית לשיניים הסמוכות.
    כמובן שאיני יכול לקבוע את דרך הטיפול במקרה הספציפי שלך ללא בדיקה, אך אחת מהאפשרויות במקרה זה היא הוצאת השתל וביצוע ניתוחי השלמה של עצם ורקמה באזור זה עם השתלה מחודשת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו