סתימה בשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימה בשן
    איתמר
    04/07/2012

שלום, עשיתי אתמול סתימה בשן טוחנת בצד ימין של הפה, החור היה עמוק יחסית ולכן הרפואה התלבטה האם לעשות טיפול שורש או סתימה בשן, אבל היא העדיפה לעשות סתימה כי עדיין נשארה שכבה וגם מכיוון שאני צעיר יחסית (בן 16). לפי מה שהיא אמרה הסתימה הזאת כנראה זמנית והיא מנסה להציל את השן. זה טיפה הלחיץ אותי אז אם הרופאה שפה בפורום תוכל לעזור ולהבהיר לי כמה שאלות, תודה מראש:
    1) האם אני בוודאות אצטרך לעשות טיפול שורש? כלומר אין סיכוי שהסתימה תחזיק פשוט לאורך זמן וזהו?
    2)האם טיפול שורש זה משהו מסוכן וכו'? זה כואב? מסובך? מה זה גורם לשן? מה בעצם מבחינה רפואית זה מועיל לשן?
    3) האם כדאי לי עכשיו להימנע מאכילה של דברים שמזיקים לשיניים או שלהמשיך לאכול כרגיל(שיהיה ברור, אני לא אוכל ממתקים וכו', פשוט שותה שתייה מתוקה לפעמים)?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בשן

הוספת תגובה

• סתימה בשן - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    15/07/2012

שלום איתמר,
    במקרים של עששת עמוקה המתקרבת מאוד או שכבר מגיעה לאזור התחשותי של השן, ישנה תמיד ההתלבטות האם לבצע סתימה או טיפול שורש. אם הרופאה החליטה לבצע סתימה אז ישנן שתי אפשריות: האחת שהשן "תחלים" והטיפול יצליח, והשנייה היא שיהיו כאבים המעידים על צורך בטיפול שורש בכל זאת. לך אין מה לעשות מלבד להמתין.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו