מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופאת השיניים נוכלת או סתם מחלוקת ?עמית19/02/2008
שלום..
לאחרונה נתקלתי בכאבים בשיני הבינה שלי, ונזכרתי שבמהלך שירותי הצבאי המליצו לי לעבור עקירה של ארבע שיניים אחוריות..דחיתי דחיתי, הגעתי לרופאת שיניים השבוע ועקירה אחת בוצעה בהצלחה. הרופאה הסתכלה על רווח שיש לי בין השיניים האמצעיות התחתונות, וקראה לאורתודנטית. האורתודנטית אמרה שמעבר לבעיה האסתטית, יש סכנה בריאותית של התנדנדות השיניים בגיל מאוחר יותר ונשירתן, ולכן כדאי לעשות גשר בשיניים התחתונות, לטענתה כחצי שנה (אני בן 23). עשיתי צילום פנורמי (נמצא בידי וסרוק למחשב אם יש צורך), וניגשתי לחוות דעת שנייה, הרופאה השנייה טוענת שהיא לא רואה שום בעיה בריאותית הנשקפת, והמליצה פשוט לנקות אבנית באיזור השיניים כדי להמנע מהמשך דלקת החניכיים שיש לי שם... בקיצור, סתירה ומחלטת. מה לעשות , למי להאמין? הדאגה שלי היא לא הכסף ( כחמשת אלפים שקלים לכל התהליך) אלא הגשר עצמו, והאם להאמין לרופאה שלי (הראשונה) או לא?
זקוק נואשות לתגובה,
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס דעות ותכניות טיפול שונות
ד``ר גלית כהן20/02/2008ראשית רפואת שיניים זה לא מתמטיקה.אין תוכנית אחת נכונה, ישנן גישות שונות בין רופאים וזה לגיטימי.
חשוב לקבל הסבר לכל גישה, לא רק מה עושים אלא למה ואז תוכל בעצמך להשתתף בהחלטה על בחירת תוכנית הטיפול.
ככלל, צפיפות שיניים מגבירה נטיה למחלת חניכיים, אם זה המצב אני יכולה להבין את הדילמה.
אבל ייעוץ ממש מצריך בדיקה כמובן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יישור שיניים תוך חצי שנה?
עמית23/02/2008שתי רופאות השיניים שפגשתי כדי לקבל חוות דעת שנייה אחרי הרופאה הראשונה הסכימו שיישור שיניים לא יכול להעשות תוך חצי שנה.. מעבר לכך , גם חוות הדעת השלישית שלקחתי הייתה דומה לשנייה- שאין בסיס להצהרה על בעיה בריאותית על סמך הבדיקה הקצרה שעשתה (מבלי שראתה אפילו צילום של השיניים, ושההצהרה על חצי שנה כזמן מקסימלי ( ציטוט "אני חותמת לך - מקסימום חצי שנה") ליישור הרווח בין השיניים, נשמע להם כשרלטנות. האם יש פה בעייה מוסרית? כדאי לפנות לאיזשהו איגוד צרכנים?
דעה של שתי רופאות ותיקות , אחרי בדיקה חיצונית של השיניים, וניתוח צילום פנורמי, לעומת דעה של רופאה אחת, שסיימה ללמוד לפני שנתיים וחצי, ללא צילום,...
אוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכולה לתת חוות דעת בלי בדיקה
ד``ר גלית כהן26/02/2008אני לא יכולה לתת חוות דעת בלי בדיקה ובלי צילום.
נראה לי שמצאת רופא שאמין עליך, מצויין לך איתו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?