סתימת אמלגם רעילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימת אמלגם רעילה
    מירי
    06/07/2012

שלום רב,
    אני בת 35. בהיותי בת 13 הותקנה בפי סתימה מסוג אמלגם (אפורה) המורכבת מתערובת מתכות ובינהן כספית רעילה. קראתי שמשרד הבריאות הוציא הודעה על רעילותה של הסתימה הזו, אך ממליץ לא להסירה בלי סיבה רפואית מחשש שההסרה תגרום לפיזור הכספית ובליעת ריכוז גבוה של כספית והרעלה חמורה. אני קצת בהלם, כי במקרה נודע לי שהסתימה שבפי רעילה! אני לא מעוניינת להשאירה בפי למרות שהיא כבר מעל 20 שנה. אני אישה די בריאה בד"כ (אנמיה כרונית, ותופעות עייפות, אך לא יותר מזה), אך אין לי כוונות לחכות ולראות מה הרעל בפה שלי יגרום. השאלה שלי - אם קידול והסרה של הסתימה מסוכן, האם לא מומלצץ לעקור את השן לגמרי ולהרכיב תותבת במקום?? לא בא לי למות בגיל מוקדם. מדוע לא שמעתי על ההצעה של עקירה במאמרים שקראתי? האם יש סיכון בעקירת שן בריאה והחלפתה בתותבת?
    אשמח על תשובה כנה. מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימת אמלגם רעילה

הוספת תגובה

• סתימת אמלגם רעילה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    08/07/2012

רובנו מסתובבים עם סתימות אמלגם בפינו. שחרור הכספית מתרחש רק כאשר הסתימה חדשה, עד להתקשותה כשעתיים.
    ממש אין חשש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו