מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימותאלי11/10/2012
שלום,
היום הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים.הוא אמר שיש לי 6-7 סתימות לעשות.שאלתי כמה למעלה וכמה למטה והוא אמר ש2 למעלה ו3 למטה.אמרתי שזה יוצא 5 אז הוא אמר אה לא סליחה 4 למטה ו1 למעלה(לא הגבתי לא רציתי להישמע חצוף או מתחכם אבל זה עדיין יוצא 5 סתימות).הסיפור היה נשמע קצת מוזר במיוחד כי אני לא מרגיש שום בעיה חוץ מסתימה לבנה שקצת התפוררה(כשהזכרתי את זה הוא אמר ששם באמת החור גדול).
עוד משהו,הוא אמר שעדיף סתימות כסופות מלבנות בשיניים טוחנות כי הן יותר עמידות ולבנות אצטרך להחליף כל כמה שנים כמו זאת שהתפוררה עד ש"לא יישארו לי שיניים כמעט בגיל 40".
עד כאן הסיפור עכשיו כמה שאלות:
1)כדאי ללכת לקבל חוות דעת נוספת?הוא היה נשמע לא כ"כ אמין.
2)האם אתם מסכימים עם הקביעה כי מומלץ יותר סתימות כסופות למרות המראה הפחות מחמיא?
3)האם אן סיכון בסתימות כסופות שתיכנס כספית לגוף שלי ותזיק?
אגב,אם זה רלוונטי,אני חייל וזה היה רופא צבאי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012אם אתה מרגיש חוסר ביטחון פנה לחוות דעת נוספת.
בנושא סוג הסתימה הדעות חלוקות. סתימות כסופות הוכיחו את עצמן כבר עשרות רבות של שנים. הסתימות בצבע השן חדשות יותר בשוק רפואת השיניים ובראשית דרכן אכן היו חלשות יותר.
היום ישנם חומרים חדשים, שבביצוע נכון והקפדה על פרוטוקול הסתימה מגיעות לתוצאות לא פחות טובות מהסתימות הכסופות, עם יתרונות נוספים של אפשרויות תיקון ותחזוקה טובים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?