כתר על שן שיש בה סתימת שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר על שן שיש בה סתימת שורש
    מאור
    07/11/2012

שלום רב למומחים!
    לפני כתשע שנים עברתי טיפול שורש בשן טוחנת למטה (נדמה לי 36) והכל היה בסדר. כרגע אני בצבא (לקראת שחרור) ורופא השיניים הצבאי שבדק לי את הפה אמר לי שכדי לי לעשות שחזור לסתימה בלבד בגלל שהיא כבר ישנה ולא טובה. הוא שחזר לי אותה והכל היה בסדר (זה היה לפני כמה חודשים) אך כרגע ומזה כשבועיים אני סובל מכאבים חזקים בקרקעית השן ולאחר צילום אצלו ואצל רופא השיניים האזרחי שלי נאמר לי שאני צריך לעשות חידוש ולטפל מחדש כי גם יש מין דלקת ויש בעיה עם השורש. הרופא האזרחי גם המליץ לעשות זאת על חשבון הצבא היות ובאזרחות זה יעלה לי 2000 שקל. רציתי לדעת מה כדאי לעשות? והאם כדאי לעשות את זה בבי"ח 10 ע"ח הצבא? לדעתי זה נובע מהעובדה שלא עשיתי שם כתר.. בנוסף אשמח אם תמליצו לי על סתימות שחורות או לבנות? כשהייתי ילד עשיתי סתימות לבנות כמעט בכל הפה אבל יש מקומות שצריך לעשות בהם כי התפתחה אששת ויש מקומות שיש בהן סתימה לבנה ובכ"ז מתפתח על זה אששת? את הסתימות השחורות בלבד אני יכול לעשות בצבא ואת הלבנות רק אצל הרופא הפרטי.. לא יודע מאיפה חזרו לי כל בעיות השיניים.

המון תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתר על שן שיש בה סתימת שורש - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    07/11/2012

אם בצבא יעשו לך חידוש טיפול שורש זה טוב יחסוך לך הרבה כסף לאחר ריפוי הדלקת מתחת לשן צריך לעשות כתר להגן על השן היום שלא כמו פעם הסתימות הלבנות טובות מאוד היום בגלל היופי עושים לבנות אבל יש מדינות וארגוני בריאות שמתנגדות לשימוש בכספית אף על פי שבתחנות אלו מאוד חזקות בעיות צצות מחוסר תחזוקה נכונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו