מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר על שתלרון11/11/2012
לפני מספר שנים עשיתי 2 שתלים. נאמר לי שההדבקה של הכתרים נעשית בדבק זמני.
הכתר נפל לי כבר מספר פעמים.
היום הרופא החליט לנקות את הבורג משאריות הסתימה הזמנית שחדרו אליו ולחזק את ההברגה שכנראה נחלשה.
אך בגלל שהיה לו קשה הוא החליט לאחר הניקוי וחיזוק ההברגה לשים צמר גפן בצינור החלול של הבורג ורק לאחר מכן לשים את הדבק ולסגור את הכתר.
האם השיטה הזו טובה ??? שצמר גפן יהיה סגור בתוך השן מספר שנים ???.
אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על שתל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2012צמר הגפן מונח למנוע מהדבק להצמד לראש הבורג הפנימי במבנה.אני אינני נוהג כך יותר כי לדעתי באזור הצמר גפן הבורג יכול להשתחרר.אם לאחר זמן סביר השתל מתנהג "יפה" אני נוהג להדביק את הדבק ישר על הבורג ללא צמר גפן עם הדבקה קבועה וזה הוכיח את עצמו לאורך זמן למניעת השתחררות הבורג.יש כמובן גורמים נוספים להשתחררות הברגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להגרם נזק ?
רון12/11/2012או שזה רק הבדלים בגישות הטיפוליות ????
ואני מבין כי צמר הגפן אטום מעל הבורג וגם מצדדיו בגלל הדבק והמבנה אך מה קורה בתחתיתו ??? האם יש מגע ישיר של צמר הגפן עם הגוף ???
מהו סוג הדבק בו אתה נוהג להשתמש בהדבקה קבועה ???
ולמה זה טוב הדבקה קבועה בשתלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להגרם נזק ? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/11/2012זה עניין של גישות אין שיטה אחת שיותר טובה .
הצמר גפן לא בא במגע עם הגוף הוא נמצא בתוך המבנה מתחת לכתר.
יש גישה שאומרת שרצוי תמיד הדבקה זמנית ,כי אם תהיה בעיה ........
וגישה אחרת שיותר מצדדים בא היום להדביק קבוע עם צמנט להדבקת כתרים כי זה פחות גורם לפתיחת ברגים.אין ביטחון מוחלט באף שיטה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?