מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר זרקוניה שן קידמיתשימי22/11/2012
שלום רב,
שן אחת קידמית שלי נשברה בצעירותי, חצי מהשן בדיוק ועשו לה השלמה.
במשך השנים השן הזאת התעקמה ביחד עם הטבעית שנשארה והחלטתי לעשות כתר הכי טוב של זרקוניה על כל השן לישר ושיראה יותר יפה.
אני מתאמן באיגרוף ומקבל לפעמים בוקס עם כפפה לשיניים (יש מגן שיניים אך הוא עוזר נגד חתכים ולא נגד המכות עצמם)
בהשלמת השן הקודמת לא היית לי כל בעיה אך בכתר אני חושש שיש איזה בעיה כי בעצם מולבשת שן על חתיכה קטנה שהוא השאיר מהשן ולפי ההגיון כל מכה קטנה תתלוש אותה..
האם עשיתי טעות?
האם זה החוזק הוא כמו השלמת שן?
ומה האופציות שיש לי?
די דחוף לי לא אתאמן עד התשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זרקוניה שן קידמית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/11/2012אולי תחפש תחביב אחר ?
השאלה אם עברת גם טיפול שורש ועשו לך מבנה ןמאיזה סוג ?
בכל מקרה אתה מסכן את השיניים עם האיגרוף.
לא שאני מבין באיגרוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, אבל
שימי23/11/2012לא ממש ענית לי על השאלות.
עשיתי טיפול שורש כבר שהשן נשברה לחצי בגיל 11-12
אין לי מושג מה סוג המבנה, אבל זה אותו המבנה שיש לי
בהשלמת השן שהיה עמיד...
אני כרגע עם דבק זמני בשן הזרקוניה והרופא צריך לקבע לי את השן שבוע הבא
האם הכתר שעשיתי הוא אותו חוזק של השלמת השן שהיית/ יותר חזק/ פחות חזק?
מה האופציות שיש לי לחיזוק מירבי של השן / לבקש בקשה מיוחדת מהרופא?
והאם עשיתי טעות בכללי? כי אני רוצה להמליץ או לא לאח שלי לעשות גם
אתה עוזר לי מאוד
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, אבל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/11/2012מאוד לא פשוט לתת תשובה מוחלטת כיון שלכל מצב דרוש איבחון פרטני בכל מקרה שן שעברה טיפול שורש לעולם לא תהיה חזקה כמו שן טבעית הכתר מכל סוג שהוא שומר על הכותרת ההרוסה אני מאמין שהרופא שלך ביצע מה שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?