שן בינה כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה כלואה
    אליק
    12/12/2012

שלום,

בקרוב אני אהיה בן 24 ועד כה בקעה לי שן בינה אחת.

בצילומים שעשיתי לפני כשנתיים נראה בבירור שישנן 2 שיני בינה כלואות בלסת התחתונה.

הלכתי לרופא שיניים בהקשר אחר לחלוטין והוא אפילו לא דיבר על זה. כרגע אינני סובל מכאבים או רגישות באזור ,אך אני מודאג לנוכח העובדה שמתישהו השיניים האלה עלולות לבקוע ולכן אם בין כה וכה אאלץ לעבור תהליך כירורגי להוצאתם האם יש טעם להמתין (עד שיתפתחו שם דלקות,ציסטות וכו')?

בנוסף רציתי לשאול האם קיימת איזו דרך לדאוג לבריאות שן הבינה טרם בקיעתה, כלומר לדאוג לחניכיים או לאזור שלה בצורה יוצאת דופן על מנת למנוע זיהומים בסביבתה.

אודה על כל תשובה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה כלואה

הוספת תגובה

• שן בינה כלואה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    12/12/2012

עד שהשן לא בוקעת אין סכנה לזיהומים ואין מה לתחזק. אלא אם יש בחניכיים של השן הסמוכה,כיס. בנוסף צריך לבדוק על סמך הצילומים שאין ציסטות או פגיעה בשורשים של השן הסמוכה.אם שני מצבים אלו אינם קיימים ניתן לעקוב אחרי ההתפתחות. המצב יכול להשאר סטטי הרבה שנים או לחלופין ניתן לבצע עקירה מונעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו