מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צריך לעשות צילום לפני סתימה ?יצחק10/01/2013
הייתי אצל השננית והרופא שיניים אתמול לניקוי כללי ובעקבות כאבים שחשתי בשן בצד ימין של הפה.
השננית בדקה ולא ראתה חורים ניקתה את השיניים, וטענה שיש אבן שצריך להסיר וצריך לעשות הרדמה.
לאחר מכן נכנסתי לרופא וזה הסתכל גם הוא ולא ראה חורים בשן , כשאמרתי לו מה השיננית אמרה הוא אמר " אוקיי אז נעשה סתימה וזה יעצור לך את הכאבים"
??
לא התווכחתי מכיוון שרציתי שהכאבים יעלמו , אך הרופא עשה לי סתימה בצד שמאל של הפה בכלל , והיום ( יום לאחר מכן ) אני חש בכאבים ומרגי משהו לא קשור בפה שלי.
השאלה שלי היא האם הוא עשה את הסתימה שלא לצורך ?
מצורפת תמונה של הסתימה.
כמו כן הדוקטור אמר שאני צריך לעשות צילום כללי של הפה , במכון שיש לו הסדר איתם . מדוע עודשים צילום זה ? בחיים לא שמעתי על זה לפני כן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דראלפרן יחיאל10/01/2013רצוי לבצע לפחות צילומי נשך לפני שמאבחנים חורים בשיניים .לפעמים לא רואים דבר מבחוץ ובצילום לעיתים נראה חור גדול.
מהתמונה שלך לא ניתן להבין דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל הרופא לא ראה חור
יצחק10/01/2013האם יש סיבה לעשות סתימה לשן עם אבן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל הרופא לא ראה חור - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן11/01/2013כמו שאמרתי גם אם לא רואים בעין ,עששת יכולה להמצא בצילומים במיוחד מתחת לאבנית שלא הוסרה הרבה זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה מניסיון אישי
דודי02/03/2013המלצה מניסיון אישי: תמיד לפני טיפול תעשה צילום נשך 4 באיזור שבו אתה מתכוון לטפל. צילום זה תעשה במכון פרטי ובאופן פרטי ותשמור אצלך בבית. לאחר הטיפול שוב תעשה צילום נשך 4 במכון פרטי ותשווה בין השניים. בעבר, לפני כ 12 שנה עשה לי רופא מהצפון טיפול שורש בשן בריאה (היו לי שם כאבים, שבדיעבד הסתבר נבעו מהחניכיים). לאחר שהשוותי בין הצילומים התברר לי שהשן הייתה בריאה. הלכתי לקבל חוות דעת אצל רופא שיניים אחר, והוא קבע חד משמעית שהשן הייתה בריאה ובוצע בה טיפול שורש שלא לצורך. ללא הנוהג שלי לעשות צילום באופן פרטי לפני ואחרי טיפול, לא הייתי עולה על זה מעולם ובטח שלא הייתי מצליח להוכיח דבר. שאר הסיפור הסתיים בפשרה שנסגרה בין עורך דיני לבין עורך הדין מטעם חברת הביטוח שביטחה את אותו רופא. רוב רובם המוחלט של רופאי השיניים הם אנשים ישרים ואמינים שמרוויחים את פרנסתם ביושר, אבל מידי פעם ניתן להיתקל גם בעשבים שוטים, גם במקצוע רפואת השיניים וגם בכל מקצוע אחר.
שיהיה רק בריאות,
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?