מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר מתנדנד על שתלתמר17/04/2013
שלום, לפני כארבעה חודשים שמו לי את הכתר הקבוע על השתל שעשיתי לפני כן.(שן 36).
אתמול התחלתי להרגיש שהכתר מתנדנד- כלומר הרגשתי קצת תזוזה שלו- בהתחלה לא הבנתי מה התחושה המוזרה שאני מרגישה- אז נגעתי בשן עם הידיים וראיתי כי הכתר מתנדנד ימינה/שמאלה. דיברתי היום עם מרפאת השיניים והם אמרו לי שהכתר ששמים על שתל מודבק בדבק זמני חלש יותר מהדבק הקבוע ששמים על כתר שמורכבת על שן אמיתית.
זאת מפני שבמקרה של כתר על שתל- אם ירצו להסיר את הכתר- שיהיה קל יותר- כי אי אפשר למשוך את הכתר כמו בשן רגילה- אם אי אפשר להוציא את הכתר מחכים שהוא יפול לבד.
שאלתי- איך יכול להיות שתוך 4 חודשים הכתר מתנדנד- נאמר לי שבד"כ זה מחזיק יותר זמן וכי יתכן שהדבק היה חלש מידי - ושכל תקופה אני צריכה לחדש את ההדבקה של הכתר. (?? דבר שמעולם לא נאמר לי)..
הייתי מעוניינת לקבל מכם ייעוץ- האם נכונים הדברים שנאמרו לי במרפאה ? האם אכן כתר על שתל צריך מידי כמה זמן לחדש את ההדבקה שלו ?
אודה לתשובתכם ולעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר מתנדנד על שתל - תגובה
ד``ר גלית כהן18/04/2013הדברים נכונים ביותר. כתר על שתל מערב מערכת של הברגה (הברגה של המבנה לשתל) במהלך תנועות הלעיסה מופעלים כוחות צידיים על השן ועם הזמן ההברגה נפתחת. בכתרים על שיניים כל זה לא קיים ולכן כתרים על שיניים מודבקים בדבק קבוע וכתרים על שתלים בדבק זמני, כדי שיוכלו להסיר את הכתר ולחזק את ההברגה שנפתחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?