עקירה במקום טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירה במקום טיפול שורש
    בני
    20/04/2013

נפל לי הכתר באחת הטוחנות שעברו טיפול שורש לפני כמה שנים, והמרווח בין השיניים הצטמצם, ככה שאי אפשר להכניס אותו. הלכתי לרופא וגילו שיש חיידקים מסביב לשורשי השן הזו שכבר עברה טיפול שורש בעבר (מן שחור בצילום רנטגן). הרופא רשם לי אנטיביוטיקה. בינתיים עשיתי צילומים, ומסתבר שהמרווח כל כך קטן שאי אפשר בכלל לבנות כתר בשביל השן, אלא אם כן בעזרת אורתודונט ארחיב את המרווחים בין השיניים.

אין לי כסף לזה. האם עלי לעקור את השן בלית ברירה? או שמא עלי לחסוך לטיפול אורתודונטי? יש לציין כי סיימתי את האנטיביוטיקה לפני חודש, ואני ממש אבל ממש לא רוצה שיהיה לי שוב דלקת. הדלקת הזאת מפחידה אותי. אני לא יודע אם זה היה אבצס או דלקת בשורשי השן, וגם לא יודע אם יש הבדל, אבל אני לא חושב שזה חכם לא לטפל בזה מהר. הבעיה, כפי שאמרתי, היא שאין לי כסף להרחיב את המרווח בין השיניים, ולחסוך משמעו התמהמהות ואפשרות שהדלקת תחזור.

קבעתי כבר תור לרופא, אבל אני מחפש עוד דיעות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירה במקום טיפול שורש

הוספת תגובה

• עקירה במקום טיפול שורש - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    22/04/2013

נשמע כדלקת בחוד השורש. או בעית חניכיים אפשר לבצע חידוש טיפול שורש או טיפול חניכיים בהתאם למצב הקליני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו