דלקת בשן עם טיפול שורש ומבנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשן עם טיפול שורש ומבנה
    גילי
    25/04/2013

לפני כ-6 שנים השן טופלה ב-3 תעלות + מבנה.

מאז הטיפול - כאחת לשנה תוקפת את השן דלקת (כנראה מורסה סב חודית) המחייבת טיפול אנטיביוטי. לאחר הטיפול הדלקת חולפת. רופא השיניים הנוכחי שלי ביצע צילום לשן בזמן שאין דלקת ולא מצא כל בעיה.

מכיוון שכך, מספר שאלות לי:

א. האם יש טעם בשחזור טיפול השורש? (טיפול שעלותו גבוהה מאד ומסתכמת במלמעלה מ-1000 ש"ח)

ב. האם העובדה שזיהומים חוזרים פוקדים את השן מעידה על טיפול שורש לקוי במקור?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם טיפול שורש ומבנה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    26/04/2013

חייבים בדיקה וצילום, מומלץ לפנות למומחה לטיפולי שורש.
    יתכן ויש אזור שלא נוקה עד סופו או תעלה נוספת, זה בהחלט קורה לאחר טיפולי שורש, גם אם הצילום נראה מצויין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך לא ענית לשאלותי

גילי
    27/04/2013

כאמור - בבדיקה ובצילום הכל נראה תקין, עדיין הדלקות חוזרות מדי תקופה.

האם למרות זאת יש טעם בפתיחת המבנה והטיפול ובביצוע טיפול חוזר? ואם אכן יש איזור שלא נוקה עד סופו או תעלה נוספת, האם מדובר ברשלנות של רופא השיניים שביצע את טיפול השורש? זו שאלה שהתשובה עליה חשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשן עם טיפול שורש ומבנה - תגובה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/05/2013

אני אחזור על התשובה. אני לא יכולה לקבוע שטיפול שורש הוא לקוי או שיש צורך בחידוש טיפול שורש מבלי לראות צילום ובדיקה.
    אבל העובדה שיש זיהומים חוזרים מעידה על כך שיש עדיין מוקד זיהום המצריך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו