עקירה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירה ?
    לוי
    16/05/2013

שלום
    אשמח לקבל דעה שלכם לגבי הצילום שעשיתי.
    תמונה א' - אצטרך לעשות סתימה מחדש. הסתימה שבוצעה לפני כמה שנים.
    זאת אומרת שהסתימה הזאת בוצעה לא טובה?

תמונה ב' ו-ג'- נאמר לי ששיניים האלו תצטרכנה להיעקר ולעשות שתלים.
    אי אפשר לעשות טיפול שורש מחדש ? (תמונה ב- שטופל טיפול שורש לפני 10 שנים ותמונה ג' לפני כמה שנים) עד היום עדיין לא כאב בכלל בשיניים האלו.

כמובן אני עדיין לא מעכל שעלי להיעקר את השיניים (תמונה ב ו-ג). שוב אשמח לשמוע מדעה שלכם לגבי השאלות שלי הנ"ל

תוהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירה ?

הוספת תגובה

• עקירה ? - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    17/05/2013

תמונה א באמת להחליף סתימה
    תמונה ב ,באמת מצב קשה אבל ראיתי בכנסים שונים שמומחים לטיפולי שורש עם מיקרוסקופ מסוגלים להציל שיניים כאלו.צריך לחפש מומחה לטיפולי שורש ולקבל חוות דעת.
    תמונה ג ,לדעתי ניתן להציל עם הארכת כותרת אם אין בעיה נוספת בשורש מה שלא רואים בצילום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE: עקירה?

לוי
    17/05/2013

תודה רבה על המענה. אני מאוד מעריך את הדעה שלכם.

לגבי התמונה ג, אני מצרף עוד צילום בתמונה ג (צד ימין) כדי שתראה מה המצב בשורש.

תמונה ד,- בקרוב מאוד אעשה מבנה וכתר. האם נראה תקין בשורש ? טופלתי טיפול שורש בשן הזו לפני כמעט 20 שנים. כבר ביררתי כמה רופאים אז לגבי הכתם הכהה מתחת השורש. אחד אמר לי שזה כנראה דלקת ו3 הרופאים אמרו שזה לא דלקת אלא טבעי. הרופא הנוכחי לא ציין על כך והמליץ לי לעשות מבנה וכתר כדי להימנע משן שעלולה להישבר בעתיד.

(לדאבוני, אין מזל ש16,26,36,46 הכי מסובך מאשר שאר השיניים התקינות (בלי עין הרע!) :-)

השאלה האחורנה - הסתימה שחייבת לבצע מחדש. איך זה קרה? עששת או ביצוע לא טוב בסתימה?

להת'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא עניתם לשאלה שלי?

לוי
    21/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא ענה לי למרות עניתם

לוי
    23/05/2013

למה אף אחד לא ענה לי למרות עניתם לשאלות האחרות?

בבקשה
    אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה שכיח בסתימות לבנות

אחת
    25/05/2013

החומר שמהן עשויות הסתימות הלבנות הוא פחות עמיד מאמלגם וגם מושך חיידקים (בניגוד לאמלגם שהוא אנטי בקטריאלי). לחיידקים יש נטייה להידבק לסתימה הלבנה ולחדור תחתיה.
    ממליצה להחליף לסתימה "שחורה", כדי למנוע טיפול שורש עתידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא עניתם לשאלה שלי? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    24/05/2013

מתפתחת עששת מתחת לסתימות עם הזמן. הסיבות לכך רבות, כמו צחצוח לא מספק, עבודה לא נכונה עם חוט דנטלי, הצטברות פלאק, וכל מקור נוסף לחיידקים.
    לא יכולה לחוות דעה על השיניים האחרות מעבר למה שענה דר אלפרון. מענה מדוייק יותר מצריך בדיקה קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו