מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתל נופלמאיה26/06/2013
שלום,
לפני שנה וחצי עברתי השתלת עצם בשן אחת ליד השן הקדמית(כנראה שן 12) ולאחר החמה,שתל שתוך מספר ימים החל לזוז.
בעקבות כך הרופא חיזק את השתל למקומו והבטיח שהפעם זה לתמיד.
כעבור פחות משבועיים שוב זז השתל.
כיוון שהייתי בהריון וסף בכאב שלי היה נמוך מאוד ובנוסף החשש שאולי בעקבות ההריון השתל לא תופס,החלטתי לשאר ככה עד אשר אלד.(למרות שהרופא טען שאין קשר להריון).
הפעם כשחזרתי אל הרופא השן הייתה כבר ממש באוויר,הוא משך אותה עם שתי אצבעות מהפה החוצה.
אחרי ביקשתי לדעת למה פעמים כבר זה קורה ומי מבטיח שלא יקרה שוב ושוב הציע הד"ר הפעם גשר במקום השתל.
השן ליד ,הקדמית (כנראה שן 11) היא שן בריאה,אם כי טיפה עולה על השן הקדמית לידה ותמיד רציתי לתקן את זה.
האפשרות שהוא הציע היא למעשה על השן הבריאה לשים גשר של שתי שיניים במקום לעשות שוב את השתל בשן ליד.
הרעיון נשמע לי מעולה ראשית בגלל שלא אצטרך לעבור כאב של שתל פעם נוספת (אין לי כח סבל) ושנית ,מהסיבה שכתר ל השן הקדמית יתקן את המראה שרציתי לתקן מזמן.
השאלה שלי היא האם מותר וכדאי לשים כתר על שן בריאה?
האם השיטה הזו עדיפה של שתל שנופל כבר פעמים ואין לי שום ביטוח שלא יפול פעם נוספת?
אשמח לשמוע לדעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל נופל - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/06/2013שלום מאיה,
האם השתל יצא? או שמדובר בכתר שנפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בשתל שיצא
מאיה30/06/2013היום אני עם פליפר למשך חודש.
לטענת הרופא המקום צריך להחלים ואז נעשה שוב קידוח של שתל לעצם (המושתלת בעצמה) או גשר כמו שכתבתי בשאלה הקודמת.
תודה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בשתל שיצא - תגובה
ד``ר עדי אריאלי30/06/2013שלום מאיה,
ככלל, עדיף להמנע מלהשחיז שיניים בריאות. צריך לנסות לברר מדוע השתל נכשל (בעיה סיסטמית כמו סוכרת לדוג' או בעיה סגרית כמו הפעלת כוחות מוגברים על השתל ועוד). אם מחליטים שהסיכוי לכישלון נוסף של השתל הוא גדול אז ניתן לפנות לפתרון כדוגמת גשר. אגב, כדאי לבדוק גם אפשרות של גשר מרילנד, שהוא שחזור של השן החסרה, הנאחז באמצעות כנפיים אחוריות בשיניים הסמוכות. זהו שחזור שמרני, הדורש השחזה מינימלית של השיניים ורק בצד הפנימי שלהן, אולם, שחזור זה דורש מיומנות ונסיון של הרופא בטיפול מהסוג הזה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על תגובתך
דנה25/07/2013שאלה נוספת ברשותך:
הרופא לא בדיוק עוזר לי להחליט וביקש שאחזור בעוד שבוע עם החלטה מה לעשות.
אני לא יודעת להחליט לבד כיוון שהפעם יש לו הסבר חדש.
בשביל לעשות גשר ,הוא רוצה להשחיז 2 שיניים בריאות ולא 1 כמו שאמר בפעם הקודמת.לטענתו צריך להשחיז גם את השן הקדמית וגם את הניב,על מנת שהגשר יהיה 3 שיניים ולא 2,אחרת הוא יפול מהר,כך אמר.
האפשרות השניה היא גשר מרילנד והפעם השחזה של 4 שיניים ,2 מימין השן ו2 משמל.גם המקרה זה טוען שאם לא כך ,הגשר יפול מהר.
אני מאוד חוששת מהגשר מרילנד גם בגלל שיכול ליפול יותר מהר (לדבריו) וגם בגלל השחזה של 4 שיניים וכמובן הברזל שיהיה לי מתחת לשיניים לאמשהו שאני אוהבת .אולם החשש קיים גם באפשרות השניה של גשר,בגלל השחזה של 2 שיניים.
כמה גרוע זה להשחיז 2 שיניים בריאות בשביל גשר ? האם זה כזה נורא או שמומלץ בכל זאת כיוון ששתל אינו אפשרי?
מה הם ההשלכות אח"כ על השיניים הבריאות שהושחזו בשביל גשר,האם יכלות לכאוב ולהתקלקל מתישהו ולהזדקק לטיפול?
בבקשה תעזור לי להחליט,מאוד פוחדת לבחור לא טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על תגובתך - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/07/2013אני מציע פתרון מבלי שבדקתי אותך. ישנם שיקולים נוספים בבחירת הטיפול המתאים כמו אופי הסגר, מצב החניכיים, יציבות השיניים הסמוכות וכו'. בהנחה שאין מגבלה, הפתרון הטוב ביותר לטעמי למצב כזה הוא מרילנד. מספיקות שתי שיניים עבור גשר כזה (היינו אחת מכל צד).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?