מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב שיניים ופטריה בפהיפעת06/08/2013
שלום,
לפני כשבועיים החל לי כאב בשן טוחנת. זה לא היה כאב שמקורו בחום/קור/מתוק. זה היה יותר כאב בזמן לעיסה על אותה שן.
הלכתי לבדיקת רופא שיניים והוא לא מצא כלום בצילום ובבדיקה, אולם לאור תלונתי הוא נקש על אותה שן, דבר שהקפיץ את הכאב.
הוא אמר שאולי יש שם תהליך שעדיין לא נראה לעין אבל כנראה יוביל בהמשך לטיפול שורש וכתר ונתן לי להחליט האם ברצוני לטפל עכשיו או מאוחר יותר, עד שהבעיה תיראה בבירור בבדיקה (ובינתיים להמשיך לסבול).
במקביל, התחילה לי פטריה בחלל הפה. פצעים על הלשון, מתחת ללשון, ובחך העליון. לאחר כמה ימי סבל (בהתחלה שחשבתי שזו רק אפטה אבל היא לא עברה), "הימרתי" שזו פטריה ומניסיון העבר התחלתי לטפל בניסטטין. כבר מהטיפול הראשון היתה הקלה משמעותית, מה שהוכיח את ההימור שלי והמשכתי עוד כמה ימים עם הניסטטין.
תוך כדי הטיפול שמתי לב שהכאב בשן דועך. היום אכלתי קרום של לחם על השן הבעייתית ולא כאב כמעט בכלל!
האם יכול להיות שיש קשר בין 2 הדברים? האם פטריה בפה יכולה לגרום לכאבים בשן וברגישות ללעיסה/ניקוש?
האם עלי עדיין לעבור טיפול שורש??
בתודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים ופטריה בפה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/08/2013שלום יפעת,
לא אמור להיות קשר בין פטריה ברקמה הרכה לבין כאב מהשן.
ממליץ לך לגשת לבדיקה לבירור נושא הפטריה והכאב מהשן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?