דלקת בשן או טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשן או טיפול שורש
    יפעת
    19/08/2013

שלום,
    לא מזמן היה לי כאב בשן שנמשך כשבועיים, בעקבותיו הלכתי לצילום ובדיקת רופא שיניים. בצילום ובבדיקה לא נראה כלום אולם ניקוש על אותה שן עורר את הכאב. הרופא המליץ על טיפול שורש למרות שלא נראה כלום ורק על סמך הניקוש. יש לציין שזוהי שן עם סתימה גדולה ישנה.
    בשבוע וחצי האחרונים אני מטופלת באוגמנטין בעקבות חיידק בגרון. שמתי לב שהכאב בשן נעלם אף הוא בזמן הטיפול באנטיביוטיקה.
    האם יכול להיות שהיתה לי רק דלקת בשן ושהאנטיביוטיקה פתרה את הבעיה? או שעדיין עלי לעבור את טיפול השורש?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשן או טיפול שורש

הוספת תגובה

• דלקת בשן או טיפול שורש - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    21/08/2013

קשה להגיד על סמך תאור המקרה בלבד.אולם יתכן שהבעיה הייתה בשורש ואמנם אנטיביוטיקה מקטינה את עוצמת הדלקת ומשככת את הכאב, אך במקרה כזה חייבים להמשיך בטיפול שורש אחרת הדלקת (הזיהום) יתעצם מחדש.במקרה שהבעיה מקורה מבעית חניכיים יש מצב שאין צורך בטיפול נוסף אלה אם יש מחלת חניכיים וכיס באזור זה ואז יש לטפל בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו