נסיגה או מחלת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגה או מחלת חניכיים
    רינה
    26/08/2013

שלום!! לפני חודשיים הלכתי לפריודנט בעקבות נפיחות קלה בחניכייים. ללא כאב וללא דימומים. הוא מצא שיש לי נסיגה התחלתית וספיגת עצם התחלתית. הוא ראה שיש לי לא מעט אבנית. אז עשיתי אצלו ניקוי אבנית טוב והוא אמר שספיגת העצם זהו דבר שנפוץ אצל מי שעבר יישור שיניים בעבר- אני עברתי. הוא גם אמר שאפשר לעצור את המצב כי הכל התחלתי ע"י שמירה על היגיינה.רופא אחר בכלל ל א ראה שום דבר בצילומי הרנטגן שלי. שאלתי היא- כיצד אדע אם הנסיגה שלי היא כתוצאה מצחצוח אגרסיבי או ממחלת חניכיים?? כמובן שאני שומרת היטב על היגיינה וקניתי גם סילונית.אני המון בחוט דנטלי ואולי אף בצורה לא עדינה עם חניכיים... השאלה היא בנוסף גם איך לעצור נסיגה ב-2 המקרים- בין אם זה חלילה מחלת חניכיים ובין אם זה כתוצאה מהאגרסיביות בה הייתי נוהגת בעבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה או מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגה או מחלת חניכיים - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    03/09/2013

נסיגה כתוצאה מצחצוח אגרסיבי אינה מלווה בכיסים חניכיים מודלקות ואובדן עצם בצידי השן.מראה החניכיים ורוד ולא אדום וההיגיינה טובה.לעומת מחלת חניכיים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו