הלבנה או כתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הלבנה או כתר
    מירב
    30/03/2008

לפני מספר שנים בצעתי טיפול שורש בשן קדמית ומאז היא השחירה (חשוב לציין כי שני שיני הקידמיות אינן ישרות)
    פניתי למרפאה בה יש מספר רופאים- אחד מהרופאים הציע לי לבצע כתר אך זמני התורים אליו לא היו נוחים לי
    ואילו רופא אחר (אשר זמני התורים בו נוחים) טען כי אין צורך בכתר וגם אם אעשה כתר זו תהיה קצת בעיה ואם זה רק עיניין של אסטתיקה אז ניתן להלבין את השן מבפנים (עד כמה שניתן)
    התחלתי את הטיפול השני אך השאלה שלי היא האם עשיתי בשכל או שכדאי לי לבצע כתר מחשש שהשן תתפורר בעתיד??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הלבנה או כתר

הוספת תגובה

• הלבנה או כתר

ד``ר עדי אריאלי
    01/04/2008

שלום מירב,
    קיימת הלבנה תוך כותרתית עבור שיניים שהשחירו לאחר טיפול שורש. תוצאות ההלבנה ויכולת התאמת הצבע לשיניים הסמוכות משתנות מאחד לשני ואי אפשר לצפות אותן מראש. היתרון בטיפול כזה הוא שאם לא מרוצים מהתוצאה ניתן תמיד להחליט לבצע כתר או ציפוי חרסינה.
    בעזרת כתר ניתן אמנם להתאים את צבע החרסינה לשיניים הסמוכות יותר בקלות, אך על במחיר אובדן חומר שן. יש לבדוק כמה שן נותרה לאחר טיפול השורש, שכן שיקול נוסף לביצוע כתר הוא שמירה על השן מפני שבירה.
    מקווה שעזרתי.
    בהצלחה
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו