מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר עקירת שן בינה תחתונה כלואהדני15/11/2013
שלום. אני בן 18, ואתמול עקרתי שן בינה כלואה (צד ימין בלסת התחתונה), עקב חשש של הדוקטור, שצמיחתה תפגע בשיניים הסמוכות.
העקירה עצמה הייתה לא קלה בכלל (ניתוח כירורגי), בה היה צריך לשבור את השן בשביל להוציא אותה (לא הייתה אפשרות להוציא אותה שלמה).
בסופו של דבר התהליך נגמר. שמתי גזה לעצירת הדימום (שהפסיק אתמול).
מה שכן, מאתמול ועד היום, יש לי כאבים בצד הימני של הפנים, קושי בפתיחת הלסת, דימום קליל מדי פעם, וכאב חד שמקרין לי לאוזן ולגרון.. הבנתי שזה שכיח?
נכון לעכשיו אני פשוט סובל. כואב לי בצד הימני של הפנים (שוב, בעיקר אחרי בליעה).. אני לא יודע אם השן עצמה כואבת, כי כשאני לא בולע כאילו הכל בסדר.
קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שבוע (עד הוצאת התפרים), וכדור נרוסין להקלה בכאבי ראש ושיניים.
רציתי לדעת, האם כדור הנירוסין יוכל לעזור לי להעביר את כאב הגרון והאוזן? אני לא יודע אם לקחת את הכדור "סתם", כי אני לא בטוח שהכאב הוא מהשן..
מתי אני ארגיש טוב? מתי אני אחלים לגמרי? כמה זמן מקסימום זה יכול לקחת?
האם כל זה לגיטימי? שיש עוד נפיחות, דימום, כאב, קושי בפתיחת הלסת, הקרנה לגרון?
אני אמור להתגייס עוד כשבוע וחצי ואני שוקל לדחות גיוס, כדי לא לסבול בטירונות.
אשמח לייעוץ.
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
דני15/11/2013בנוסף, אם הקפדתי על כל ההנחיות לאחר העקירה (כבר עברו יותר מ-24 שעות, ומאז - לא אכלתי אוכל קשה, אלא אוכל רך על הצד השני, לא מצצתי את האיזור, לא עישנתי / אלכוהול, לא נגעתי באיזור, לא שתיתי משהו חם, לקחתי את הכדורים וכל זה) -
האם זה אומר ש-בוודאות- לא תהיה לי מכתשית יבשה? או שאין קשר, ויכול להיות שכן?
אם כן, מתי בערך היא אמורה להופיע? כמה ימים מאז העקירה?
ושאלה נוספת -
הבנתי שתהליך ההחלמה והמילוי של האיזור / של העצם, לוקח כמה שבועות - חודשים (!!) זה נכון? אם כן, במהלך כל הזמן הזה, האם אני אצטרך ליטול כדורים? ארגיש כאבים?
תודה רבה רבה לך מראש..
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף.
אהרון שטרית15/11/2013אחי גדלה של שן בינה בדיוק כמו שלך.
שן כלואה.
אני לא יודע אם לעשות עקירה, אתה יכול טיפה לפרט?
אפשר לעשות את העקירה בהרדמה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי16/11/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?