שן בינה ימנית עליונה, כאב עיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה ימנית עליונה, כאב עיניים
    נופר
    06/01/2014

שלום,
    לפני כחודשיים חשתי בכאב חד מאוד בעין ימין, בלי סימנים מקדימים (כמו כאב שיניים וכד') פתאום באמצע היום לאחר קריאה מאומצת ממסך מחשב.
    מפני שיקשרי את העניין לראיה שלי ניגשתי למספר לא מבוטל של רופאי עיניים וביצענו לא מעט בדיקות. לא נמצא דבר.
    לאחר שבוע-שבועיים של כאבים חריפים בעין, שהקרינו לי גם לרקה הופיע גם כאב שיניים/ לסת.
    לא ידעתי לאן לשייך את הכאב, לפני 4 חודשים עשיתי סתימה לחור שהיה כבר מאוד עמוק וקרוב לעצב אז חשבתי שאולי יש לי עששת על הסתימה ולכן הכאב...
    2 רופאי שיניים רצו לפתוח לי את הסיתמה איד רצה לעשות סתימה זמנית השני פשוט רצה לבצע את התהליך מחדש.
    מכיוון שהופיע לי לאחרונה גם כאב אזניים וגרון (אבל רק במאמץ) החלטתי להעלות את העניין בפני הרופא ונשלחתי לצילום פנורמי.
    מצ"ב התמונה (צילום לא משהו, מקווה שיהיה ברור).
    רציתי לדעת המצב הזה נקרא "שן בינה כלואה" או שמדובר בשן בינה שעוד כמה זמן תצא? כלומר האם יש צורך בהתערבות כירוגית?
    בנוסף- האם השן נמצאת על הסינוס ולכן הכאב מוקרן לעבר האוזן/ אף גרון/ עין?
    יש לציין שהכאב בעין הוא הראשון שהופיע והדבר המציק מכל. (רגישות רבה מאוד לאור, כאבים ותחושת לחץ בעין/ ארובת העין עד כדי הפרעה לשינה...)
    האם עצבי הגולגולת יורדים בסמוך לאזור שבו נמצאת שן הבינה בצילום?!?!

ושאלה אחרונה- האם הייתם מיעצים לפתוח את הסתימה הקודמת שבוצעה לפני 4 חודשים?! (בוצע צילום, אין נזק לשורש, הרופא אמר שהסתימה טובה ברובה מלבד אזור קטנטן שאינו אטום כנראה). הסתימה נמצאת גם כן בשן עליונה ימנית, חושבת שמדובר באחרונה (זו שכביכול קרובה לשן בינה).

תודה מראש,
    נופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוספת

נופר
    06/01/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

נופר
    06/01/2014

ולא יודעת אם זה רלוונטי-
    הכאב רציני יותר לאחר שינה, כמו תחושת לחץ מאוד חזקה בשיניים.
    מבחינת העין התחושה היא שלא ניתן להרפות כאילו כל הזמן מאומצת.

מאז הגברתי שימוש בחוט דנטלי, החלפתי מי פה והתחלתי להשתמש 3 פעמים ביום.
    משום מה, ללא הסבר מיוחד- זה עזר.
    אבל הרופא שלי אמר שלא טוב להשתמש במי פה על בסיס יום-יומי אלא שבועי, ושיש מי פה שכן מיועדים ליום-יום אבל אני לא זוכרת מה היה השם של המוצר.
    אשמח להמלצה למי פה שמתאימים לשימוש יום-יומי.

תודה מראש....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו