התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    עידו
    02/04/2008

שלום
    אני בן 25 גדלה לי שן בינה תחתונה בצד ימין,אתמול משעה 5 בערב כאבים נוראים שהפריעו לשינה
    לקחתי אופטלגין ב1 בלילה והצלחתי להירדם זמן מה.בבוקר המשיך כאב בזמן בליעת רוק,פתיחת הפה,שתיה של מים.ונראה כאילו הכאב מקרין גם למעלה.הייתי אצל רופא שיינים שראה את האזור אמר לי לעשות צילום פנורמי,נתן לי מרשם לאנטיבוטיקה לקחת לשבוע ימים ולעשות שטיפות פה עם מקרוסידיל.ונקבע לי תור לשבוע הבא לאחר שאסיים את האנטיבוטיקה והוא אמר לי שאולי יהיה צורך לעקור את השן או להוריד את הבשר שעליה.השאלות שלי הם.
    1)מדוע הוא נתן לי אנטיבוטיקה ולא אמר לי ברגע שהצילום יגיע תחזור אליי ונראה מה נעשה להחליט בנוגע לטיפול,
    2)האם האנטיבוטיקה והשטיפות פה עם החומר יקילו על הכאב ואולי גם יעלימו אותו?
    3)ספרתי את השיינים כולל השן הזו שמבצבצת ויצא 31 שיינים(כולל שן שעקרו אותה) ולא בטוח שיש עוד שן שצריכה לגדול.
    הבנותי שצריכים להיות 32 שיניים ביחד עם השיני בינה.הרופא יכול לראות האם עוד שן צריכה לצמוח?
    4)לפני כ7 שנים בוצע לי ניתוח עקירה של שן עליונה הרופא הוציא את השורשים ולא סגר עם תפרים ,זה היה בערב חג והיה לי דימום עד שעות הבוקר נגשתי למרלמ שם חיכיתי לרופא שיינים שהגיע וכבר היה בוקר הוא לא הבין למה הרופא שיינים עשה רק חצי עבודה ועשה לי תפרים.
    מאז כל פעם יש לי כאב באזור הזה נראה כאילו יש שם שורש נשאר נראה לי או משהו שגורם לכאבים מאד באזור כבר הרבה שנים .האם זה הגיוני?
    בתודה רבה איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לן בינה

ד``ר גלית כהן
    13/04/2008

הטיפול שנתן לך הרופא שלך הוא הטיפול הנכון. כשיש דלקת בשן בינה נותנים אנט. לא צריך צילום לשם כך. הצילום נועד על מנת לראות את מצב השורשים, להחליט אם ואיזו עקירה צריך לעשות ומה מצב השיניים האחרות.
    בנוגע לעקירה שעברת בעבר. לא אחרי כל עקירה צריך לעשות תפרים. הרופא מחליט לפי המצב אחרי העקירה, לעיתים מסתבר בדיעבד שתפרים היו עוצרים דימום טוב יותר, מצד שני התפרים מציקים יותר למטופל. קל מאד להיות חכם לאחר מעשה ולאמר "מי עשה לך..."

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו