בבקשה תעזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תעזרו לי
    יערה
    09/01/2014

זה יהיה קצת ארוך אך אני ממש אובדת עצות ומתחננת לעזרה

ב 2010 התחילו לי כאבים איומים במה שנראה כמו בשן הקדמית ( שן 21) ולחץ/כאב באיזור אוזן שמאל ובחיבור בין האוזן ללסת. בעבר עברתי בשן הזו טיפול שורש לאחר דלקת בתוך השן אצל רופא שיניים קודם. בצילום אצל הרופא הנוכחי, הרופא ראה דלקת מעל השן ועשיתי ניתוח כירוגי בחניכים וכשהכירוג פתח הוא לא ראה כלום אך בכל זאת ניקה את האיזור ( נראה לי גרד קצת מהחניכיים אם אני זוכרת נכון). הכאבים האיומים המשיכו ,כאבים בלתי נסבלים כל היום ששום כדור נגד כאבים כולל חזקים מאוד כמו פרקוסט לא עזרו. בסופו של דבר הרופא הפנה אותי לרמבם שם עקרו את השן הקדמית ועשו אפיסקטומי. הכאבים המשיכו ובהתייעצות עם רופא פה ולסת כחוות דעת הועלתה האפשרות של פגיעה בעצב והתחלתי טגרטול. בשלב מסוים הכאבים פסקו אם כי מדי פעם האיזור היה מתעורר והכאבים היו ברקע. בשבועיים האחרונים הכאבים חזרו בצורה בלתי נסבלת. הייתי אצל רופא כאב וציינתי את ההיסטוריה והוא טען שזה טרגימינל נורלגייה והחזיר אותי לטגריטול ונתן טרגין נגד כאבים שלא עזר כלום. בנוסף לכאב יש לי הרגשה של דופק שאני לא יכולה בדיוק למקם איפה היא אבל אםאני נניח לוחצת למספר שניות על השפה העליונה באיזור השן הקידמית ועוזבת אז ממש מרגישה דופק ולעיתים אף רואים את לחי שמאל קופצת בזמן הרגשת הדופק
    השאלות שלי:
    1. לפי מה שהבנתי טרגימינל נורלגייה זה בהתקפים במהלך היום ואילו אצלי זה כל היום בלי הפסקה אז האם זה סביר שזה באמת טרגימינל נורלגייה?
    2. אם עקרו לי את השן הקדמית האם זה סביר שהכאבים בכלל נובעים מבעיית שיניים ואם כן למי עלי לגשת ומה עוד אפשר לעשות מעבר לעקירה ולאפסקטומי שכבר עשיתי?
    3. הנוירולוג כאב הפנה אותי ל MRI ראש האם יש בעייה בשן/חניכיים יראו את זה בהדמייה או שצריך לעשות הדמייה מיוחדת לאיזור?
    4. למה שום דבר נגד כאבים לא עוזר לי? אני כבר משתגעת ולא מצליחה לתפקד

לציין שאני בת 35 עם לופוס ברקע כבר 14 שנה

מאוד מקווה שתוכלי לעזור לי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    10/01/2014

באמת קשה לאבחן בפורום כזה.אולם אם זה באמת טריגמינל נאורלגיה ואמנם זה נישמע כך אז משכחי כאבים ממש לא יעזרו ולעיתים הטגרטול גם לא יעיל.מה שאני ממליץ על פי מקרה דומה שהיה אצלי בעבר ,לפנות לנאורולוג .יש טיפול יעיל בהזרקה מקומית שמשתקת את מקור הכאב לזמן רב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו