מוגלה מתחת לשני שיניים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוגלה מתחת לשני שיניים בהריון
    טניה
    17/01/2014

שלום,

אני בתחילת חודש שמיני להריון. הופיעו פתאום כאבים עזים בשן תחתונה הרחוקה (לא שן בינה כי היא נעקרה ממזמן).
    הרופא רואה בצילום שני השיניים עם מוגלה מכל הכיוונים כולל חניכיים ושורש. שני השיניים עברו בעבר טיפול שורש וכתר.
    לקחתי מוקסיפן שלושה ימים. כאבים טיפה פחתו אך התנפח הכל מתחת ללסת וגם קצת קושי לבלוע.

אתמול לאחר שהוא הוריד מהגובה של הכתר הופיעו כאבים עזים שוב.
    הרופא רשם לי אוגמנטין.

יש לי רגישות גבוהה של הקיבה לאנטיביוטיקות ואני מפחדת לקחת אוגמנטין.

מה יכולה להיות המלצתך?

האם מוקסיפן יוכל לעזור בהמשך?

האם כל הסיוט הזה יכול לעבור אפילו עם אוגמנטין ללא עקירות עד הלידה?
    האם עקירות במצב כזה לא יכולות לגרום לאבצס שמסוכן לעובר?

תודה רבה וסליחה על הסיפור הארוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוגלה מתחת לשני שיניים בהריון - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    17/01/2014

קודם כל לקיחת מוקסיפן רק לשלשה ימים לא מספק והזיהום עלול לחזור כמו שקרה.אוגמנטין באמת עלול לגרום לרגישות בקיבה.לכן מוקסיפן פעם נוספת עשוי לעזור אך הפעם לפחות חמישה ימים.כמובן הכל תלוי בסיבת הבעיה שצריכה להיות מטופלת מקומית בשן או בחניכיים לפי הצורך ואין להסתמך רק על האנטיביטויקה.אין חשש לטפל בחודש השמיני במידה וההריון תקין או בהשגחת הרופא הגניקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים עם מוגלה בהריון-המשך

טניה
    17/01/2014

תודה רבה על תשובתך המהירה.

אהי לא הסברתי את עצמי נכון. אני לא הפסקתי לקחת מוקסיפן. עד כה לקחתי מוקסיפן למשך 72 שעות וממשיכה עוד 4 ימים אבל הכאבים עדיין חזקים (פולסים של כאב) והנפיחות החיצונית לא יורדת. שני השיניים לאחר טיפול שורש וכתר לפני שנה.

הרופא אמר שלפי הצילום הטיפול שורש והכתר נעשו בצורה לקויה כך שיש כיסים שיכולים לכלול אוכל ועכשיו מכילים מוגלה (גם בחניכיים וגם בשורש של השיניים).

הרופא אומר שבעתיד כניראה צריך לעקור אותם אך לפני הלידה הוא לא רוצה לעשות זאת.

האם לדעתך המצב יכול להירגע לחודשיים (עד הלידה) רק עם אנטיביוטיקה (מוקסיפן) ללא שום טיפול בשיניים ?.

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו