מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוגלה מתחת לשני שיניים בהריוןטניה17/01/2014
שלום,
אני בתחילת חודש שמיני להריון. הופיעו פתאום כאבים עזים בשן תחתונה הרחוקה (לא שן בינה כי היא נעקרה ממזמן).
הרופא רואה בצילום שני השיניים עם מוגלה מכל הכיוונים כולל חניכיים ושורש. שני השיניים עברו בעבר טיפול שורש וכתר.
לקחתי מוקסיפן שלושה ימים. כאבים טיפה פחתו אך התנפח הכל מתחת ללסת וגם קצת קושי לבלוע.
אתמול לאחר שהוא הוריד מהגובה של הכתר הופיעו כאבים עזים שוב.
הרופא רשם לי אוגמנטין.
יש לי רגישות גבוהה של הקיבה לאנטיביוטיקות ואני מפחדת לקחת אוגמנטין.
מה יכולה להיות המלצתך?
האם מוקסיפן יוכל לעזור בהמשך?
האם כל הסיוט הזה יכול לעבור אפילו עם אוגמנטין ללא עקירות עד הלידה?
האם עקירות במצב כזה לא יכולות לגרום לאבצס שמסוכן לעובר?
תודה רבה וסליחה על הסיפור הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגלה מתחת לשני שיניים בהריון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/01/2014קודם כל לקיחת מוקסיפן רק לשלשה ימים לא מספק והזיהום עלול לחזור כמו שקרה.אוגמנטין באמת עלול לגרום לרגישות בקיבה.לכן מוקסיפן פעם נוספת עשוי לעזור אך הפעם לפחות חמישה ימים.כמובן הכל תלוי בסיבת הבעיה שצריכה להיות מטופלת מקומית בשן או בחניכיים לפי הצורך ואין להסתמך רק על האנטיביטויקה.אין חשש לטפל בחודש השמיני במידה וההריון תקין או בהשגחת הרופא הגניקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים עם מוגלה בהריון-המשך
טניה17/01/2014תודה רבה על תשובתך המהירה.
אהי לא הסברתי את עצמי נכון. אני לא הפסקתי לקחת מוקסיפן. עד כה לקחתי מוקסיפן למשך 72 שעות וממשיכה עוד 4 ימים אבל הכאבים עדיין חזקים (פולסים של כאב) והנפיחות החיצונית לא יורדת. שני השיניים לאחר טיפול שורש וכתר לפני שנה.
הרופא אמר שלפי הצילום הטיפול שורש והכתר נעשו בצורה לקויה כך שיש כיסים שיכולים לכלול אוכל ועכשיו מכילים מוגלה (גם בחניכיים וגם בשורש של השיניים).
הרופא אומר שבעתיד כניראה צריך לעקור אותם אך לפני הלידה הוא לא רוצה לעשות זאת.
האם לדעתך המצב יכול להירגע לחודשיים (עד הלידה) רק עם אנטיביוטיקה (מוקסיפן) ללא שום טיפול בשיניים ?.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?