שאלה לגבי יעוץ עם רופא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה לגבי יעוץ עם רופא
    בכג
    27/02/2014

    שלום. אני קצת מבולבל ולא יודע מה לעשות.
    לפני שבוע התחילו לי כאבים מקומיים בלסת מעל שן בינה. כלומר חצי שן בינה מכוסה בלסת.
    הלכתי היום לרופא בקופת חולים שאני רשום בה שם שלחו אותי לצילומים. הרופא שיניים אמר לי עפ"י הצילום שאין לי חורים ויש לי שן כלואה (טוחנת אחרונה). כאמור, חצי ממנה כלואה מתחת לרקמה רכה של הלסת. הוא טען שעליי לעשות עקירה ולעקור גם את זו שמעליה. כמו כן שיש לי המון אבנית ודלקת חניכיים.
    לפני ששחרר אותי עשה לי בדיקה ידנית שניה בה אמר שעליי לעקור גם את השני שיני בינה הימניות, וכי יש לי 4 חורים בשיניים ב2 טוחנות שאחת מהן כלואה ועוד 2 ימניות ועל כן כדאי להיפטר מהם.
    לאחר שרשם בתיק הרפואי הכל הוא החליט למחוק את ה2 שיני בינה הימניות ואמר שאת זה אעשה מאוחר יותר ונרשם לי סה"כ 4! פגישות שיננית ו2 עקירות, אנטיביוטיקה ומי פה.

    הם דרשו תשלום אך ביקשתי להתייעץ עם רופא שני.
    הלכתי למרפאה פרטית לאחר מכן שם נאמר לי שאין לי חורים בשיניים, אין עששת שהשיניים שלי בריאות וכל נראה תקין, אך יש לי אבנית שצריך לנקות. לגבי הכאבים שלי, טען גם הוא שיש לי שן כלואה שחצי ממנה מתחת ללסת ושיש דלקת באיזור ונתן לי אנטיביוטיקה. הוא טען שהכאבים מגיעים "בהתקפים" כל כמה חודשים כיוון שהשן הטוחנת זזה אחת לכמה חודשים וזה לוחץ על החלק של החניכיים ומכאן הכאב. (מה שבאמת קורה במציאות) הוא אמר לי שאני יכול לבחור לעקור אותה ואת זו שמעליה ואני יכול להשאיר אותה ולסבול את ההתקפים אחת לכמה זמן. ושהבעיה שם זה ניקוי האזור.
    בכל מקרה קיבלתי 2 חוות דעת שונות לגבי המצב ושניהם אמרו אותו דבר רק לגבי השן בינה כלואה והאבנית. ואני לא יודע מה לעשות. היתי פעם אחת אצל רופא השיניים בצבא ואני לא יודע אם גם כאן זה ישראבלוף כמו כל דבר בארץ הזאת ועם איזה דעה ללכת. אשמח לעזרה..

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי יעוץ עם רופא

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שאלה לגבי יעוץ עם רופא - תגובה

    ד``ר גלית כהן
    27/02/2014

    לפי התאור שלך 2 חוות הדעת דומות מאד,עם הבדלי גישה קלים ולא אבחנות שונות. בשתי המרפאות המליצו לעקור 2 שיני בינה, סיבת העקירה היא שהשן כלואה ולכן מופיעה דלקת מעת לעת וכאב. הטיפול הוא עקירה ואתה יכול להחליט לדחות את העקירות ולסבול מכאב לעיתים. יש לציין שמצב שן כלואה לא נוטה להסתדר ולאורך זמן יכולות להפגע השיניים שלפני הבינה.
    לגבי אבנית, כשיש אבנית מרובה הניקוי כרוך בכאב ולכן לעיתים ממליצים על 4 מלגשים עם הרדמה מקומית. בכל פעם מטפלים ברבע פה בלבד

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חשוב לי עניין האמינות ובכל זאת

    בכג
    27/02/2014

    הרופא הראשון טען שאין לי חורים כשהסתכל בפה בפעם הראשונה, בצילומים, ורק לאחר שבדק אותי שוב לפני ששחרר אותי החליט שיש לי 4 חורים וטען שצריך לעקור עוד 2 שיניים מצד ימין כי ממילא יש בהם חורים אז עדיף שתיפטר מהם. מעולם לא היו לי בעיות בצד ימין או עם השיניים בכלל הם גם לא כלואות ושום דבר לא מפריע להם. גם בטיפול בצבא נאמר לי שאין לי חורים בשיניים וגם בטיפול אצל הרופא השני היום. יש לי עניין עם האבנית וזה גנטי אצלנו וזה ידוע לי. הייתה לי דלקת חניכיים לפני כמה שנים בגלל המון אבנית שגרמה לדימום כל פעם שצחצחתי שיניים אבל זה היה לפני מעל 4 שנים ומאז הכל בסדר אבל עליי שוב לנקות. (אז הוא דרש 2 טיפולים)
    העניין הוא שאני מפחד שאם יש בעיית אמינות אצל הרופא או שידו קלה בגישה שלו לאבחנה זה יתבטא גם בדרך הטיפול הלא נעים הזה. התשלום שהקופה דורשת לאחר האבחון שלו עולה על 1000 שקל ואני תוהה אם 4 פגישות לשיננתי זה באמת מוצדק או שיש פה אינטרסים של רווח. אצל השני הוא אמר לי לקבוע תור לשיננית אך לא אמר שצריך 4 טיפולים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו