מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שיני בינהאלמוני02/03/2014
שלום,
שמי ארנון ואני בן 33 וכל ארבעת שיני הבינה שלי בקעו כבר בגיל העשרה. יש לי בעיה קשה של הצטברות של אבנית ואני בעקשנות ובמשך שנים מתחזק את השיניים כל חודשיים אצל שיננית וכל חצי שנה אצל הרופא עם ממוצע של סתימה לטיפול. מעולם לא נדרשתי לטיפול שהוא מעבר לסתימה.
יש לי בעיה קשה של דחיסה של אוכל בין השיניים במיוחד באיזור שיני הבינה שאין לי גישה לנקות אותו. בביקור האחרון אצל הרופא שלי הוא אמר שהוא רואה עששת בצוואר השן של שתי שיני הבינה התחתונות, ואמר שהוא מאוד ממליץ לעקור את שתיהן מכיון שלדעתו זה הפתרון הכי טוב למצב שלי. שאלתי אותו אם אין אלטרנטיבה והוא אמר שניתן לעשות ניתוח חניכיים להארכת כותרת השן, לטפל בסתימות ולקוות שהעששת לא תחזור במיקום הזה ושהחניכיים לא יחזרו למצב הקודם שלהם.
יותר מזה, הוא אומר שבגלל שעוקרים את השיניים התחתונות אז רצוי לעקור כבר את העליונות כי הן עלולות לשנות את הפוזיציה שלהן בגלל שכבר אין את ההתגדות של השיניים התחתונות.
אני לא יודע למה אבל נדמה לי שהרופא שלי קצת שש אלי עקירה. בעבר כבר הציע לי כמה פעמים לעקור את שיני הבינה במקום שנעשה סתימות חוזרות, אבל ההמלצה שלו לעקירה מעולם לא הייתה קונקרטית כמו הפעם, והוא אמר שבכל מקרה לא ניתן לטפל בהן בגישה רגילה ושאטרך להחליט. שלח אותי בינתיים לצילום פנוראמי.
קראתי קצת והבנתי שיש שתי גישות, אלה שמעדיפים להיפטר משיני בינה בעייתיות והדומיננטיים יותר שלפיהם אין דבר כזה לעקור שן שניתן לטפל בה.
אני מאוד מתלבט. מצד אחד אני סומך על המקצועיות של הרופא ויודע שהוא נחשב איש מקצוע מוערך ולפי מה שהוא מתאר אני אצטרך לעשות ניתוחי חניכיים ובכלל לא בטוח שבסופו של דבר זה יהיה שווה את זה אם הבעיה תחזור, מצד שני לא בא לי ככה להעיף ארבע שיניים מהפה שלי רק בגלל שזו הדרך הקלה יותר או פשוט בגלל שנפלתי על רופא שזו הגישה הקלינית שלו.
מה אתם אומרים ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן03/03/2014זה לא עניין של גישה אלא יש לשקול באופן פרטני את המצב קלינ וגם סיכוי לסיבוך עתידי עם שיניים שהן חצי כלואות.בגדול העקירות מונעות בעיות עתידיות כמו אובדן עצם סביב השיניים הסמוכות וכו......(ראיתי הרבה מקרים כאלה אצל כאלו שהתעקשו לא לעקור כשהיה ממש צריך)
מצד שני לעיתים לא רואים באופק נטיה לסיבוכים.לכן אם אתה מתלבט אפשר לבקש דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?