דלקת בחניכיים ליד שן עם כתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בחניכיים ליד שן עם כתר
    רחל
    12/03/2014

ב"ה
    שלום רב,
    יש לי כתר בלסת התחתונה במקום אחת הטוחנות,נוצר גוש של דלקת בחנייכים שליד השן.הרופאה שאבה את זה ותפרה ואמרה שזה עלול לחזור וכדאי לעקור את השן ולעשות גשר.אכן זה חזר.
    השאלה היא האם אפשרי פשוט להשאר ללא שן? במקום כל התהליך היקר והארוך של הוספת 3 כתרים וטיפול שורש על שן בריאה.יש לי שן טוחנת מאחוריה ועוד שן מלפניה.האם זה בעייתי להשאר ללא השן הטוחנת?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת בחניכיים ליד שן עם כתר - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    13/03/2014

תלוי במספר גורמים?האם זה מפריע ללעיסה?האם יש שן נגדית שעלולה לבקוע כתוצאה מחוסר מגע עם השן החסרה? האם זה מפריע אסטטית?אם התשובה היא שלילית אז התשובה היא כן ,לא חובה לשקם את השן החסרה.יש מחקרים שמעידים שגם ללא טוחנות רק עם מלטעות ניתן ללעוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן טוחנת במקום כתר

רחל
    13/03/2014

ב"ה
    תודה רבה על העיצה המקצועית.אני עדיין לא עקרתי,ואולי כדאי לנסות פשוט תקופה מסויימת ללא השן ולהיות יותר חכמה אחר כך.
    שאלה נוספת: אם אני אשאיר את הכתר עם הדלקת,זה יכול להתפתח למשהו יותר גרוע? כי כרגע אין שום כאב וזה לא מפריע לי לאכול בכלל.יש רק אי נוחות כשנוגעת במקום.
    הרבה תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו