שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אדוה
    13/03/2014

לפני כ-3 שבועות עקרו לי את שתי השיניים הטוחנות בצד ימין, לאחר שחידוש טיפול שורש לא הצליח באחת מהן, ובשנייה היה אותו סיפור והוחלט לעקור (בפנורמי+סטטוס ראו נגעים בקצה שורש והוחלט שאין לטעם לחדש).

העקירה הייתה קשה כי השיניים היו קטנות. עד עכשיו האזור מאוד רגיש ואפילו כשנוגעים עם היד על הלחי העצם/האיזור מאוד כואב.

באחת השיניים היה חיתוך בשר (חניכיים). ועכשיו המקום כאילו לא רוצה להיסגר ורואים את העצם, וכמובן שמרגישים כמו חורים / בורות גדולים. אי אפשר בכלל ללעוס על המקום. כולם אומרים שזה ייקח זמן. כמה חודשים טובים. האמנם?!

הדאגה שלי היא לגבי האיזור שהיה בו בעבר חיתוך הבשר (החניכיים) - האם הוא ייסגר מתישהו???? מדאיג אותי שרואים את הלבן (שזה העצם לא?!) אני עושה הרבה שטיפות של מים ומלח, אבל זה לא יכול לגדל חניכיים חדשות שייתאחו עם הצד השני נכון?! מה ניתן לעשות?? האם להמשיך להמתין למרות שחלפו רק 3 שבועות???

אשמח לתגובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    13/03/2014

בדרך כלל לוקח לחניכיים לסגור את אתר העקירה כ4-6 שבועות.בנתיים אם יש כאבים ודלקת חוץ משטיפות ,הדבר המומלץ ביותר זה לגשת לרופא המטפל ולחבוש את המקום .מחדירים את החומר לתוך המכתשית על מנת לבודד את העצם מחלל הפה,עד לצמיחת החניכיים.הם יצמחו בכל מקרה בזמן שצינתי.החומר נקרא אלבאוג'יל.החומר הלבן זה רובד חיידקים שצריך לנגב כל יום מעל הפצע או ריקמת חניכיים בתהליך ריפוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו