מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ לגשר במקום שתלהילה27/04/2014
שלום רב, אבקש לציין כי אני בת 40 מעשנת ובריאה.לפני כשנה עברתי עקירת שן מס' 24 - נכון להיום אני עם פליפר. רופא השיניים המליץ כמובן על שתל אך מבחינה כלכלית אין לי אפשרות לעשות שתל, האם ביצוע גשר הוא גרוע כל-כך? בשן אחת מהשיניים הסמוכות יש סתימה השן השנייה (ניב) בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגשר במקום שתל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן27/04/2014עדיף לא להשחיז שן בריאה לביצוע גשר במיוחד שן חשובה כמו ניב.יש גם אופציות נוספות שאפשר לישקול עם הרופא\ה המטפל\ת ,חוץ משתל כגון כתר עם כנפיים שנדבקות לשיניים הסמוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ גשר במקום שתל
הילה28/04/2014תודה רבה לך על התשובה המהירה, עפ"י תשובתך הבנתי מחיפוש ברשת שהגשר נקרא "גשר מרילנד" האם הוא חזק מספיק ומשמש פיתרון קבוע לחוסר שן? ולאחר כמה זמן בערך של עקירת שן ניתן לבצע שתל? האם ניתן לחכות שנה/שנתיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך כסף לשתל
רן28/04/2014אך יש לך כסף לסיגריות
:-(
במקומך אני מעדיף להשקיע בשיניים כסף לשתלכדי שאוכל להיראות אסתטי יפה מאשר להוציא המון הוצאות כסף לסיגריות! גם חבל לפגוע שיניים בריאות אחרות !
תחשבי על זה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתלכדי = לשתל כדי
רן28/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ גשר במקום שתל
הילה29/04/2014אבי-עם כל הכבוד לך, בפורום זה אנשים מצפים לתשובות מרופאים ולא להטפת מוסר מאנשים אחרים! ההחלטה שלי לציין שאני מעשנת היא בכדי שהרופא יוכל לתת לי תשובה מתאימה - כנראה שיש לי עוד סיבות לא לעשות שתל! ד"ר יחיאל אלפרן אשמח לקבל את תשובתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף לינק
רן29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ גשר במקום שתל - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן05/05/2014כן זה נקרא גשר מרילנד בעבר הוא היה על בסיס מתכת עם חרסינה היום יש מגוון חומרים אסטייים ללא מתכת.אם ההגיינה שלך טובה והשיניים הסמוכות לא קטנות מידי זה מחזיק מספר שנים טובות.יש לזכור שהוא מבוסס על הדבקה של חלק מהשן המאחזת.לכן ההדבקה עלולה עם הזמן ליפול.אבל ניתן להדביק מחדש אם לא מתפתחת עששת.
שתל ניתן לבצע ביום העקירה אם אין דלקת ואם יש מספיק עצם לאחיזה.ניתן גם אחרי שהדלקת חולפת לאחר 3-4 שבועות.או לאחר איחוי העצם בשיטה הקלאסית לאחר 2-3 חודשיםאך ככל שמתמהמהים האיחוי התבצע בבד בבד עם אובדן עצם ונסיגת חניכיים בחלק הכותרתי והשיניים הסמוכות.כפי שנראה בסירטון.לכן אחרי שנתיים הכתר יראה ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגשר במקום שתל - תגובה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן05/05/2014לגבי עישון ,תמיד עדיף שלא אך זה לא אומר שלא תוכלי לבצע שתל.תלוי כמובן בכמות העישון משך השנים שאת מעשנת וניקיון הפה,צחצוח ושיננית בתדירות גבוה ,נטילת ויטמין סי מקטינים את הסיכון.בעיקרון עישון כבד עם הגיינה לקויה פוגעת בקליטת השתל והשרדותו לאורך זמן.יותר בשיניים קדמיות.עד עשר סיגריות ליום ,ניסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?