מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במי פהירון06/05/2014
שלום ד"ר,
רציתי לברר את חוות דעתך בנושא שימוש במי פה על בסיס יומיומי(2 ביום עפ"י המצוי בהוראות).בנוסף למשחת שיניים ולאחר צחצוח כמובן.
השאלה לכאורה האם בריא לנו כבני אדם ואף לחלל הפה(שיניים וחניכים) להשתמש במי פה, ובכלל אם זה יכול ליצור מצב של פעולה הפוכה מייעודו?
מאחר ורבים טוענים שלא מומלץ להשתמש במי פה על בסיס יום יומי ויש הטוענים הפוך מזאת.
אודה לך על תשובתך,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במי פה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן08/05/2014בגדול מחקרים מראים שבנוסף לצחצוח שיניים ,שימוש במי פה מוריד את כמות החיידקים באחוזים גבוהים.אבל......יש תכשירים עם מרכיבים כימיים שלא מומלץ להשתמש בהם לאורך זמן כיון שיש תופעות לואי כמו הכתמה ,שינוי טעם ,קלוף הרירית על רקע אלרגי.......
אפשר מצד שני לבחור תכשירים שפחות מזיקים ,ותכשירים הקיימים בחניות טבע או פשוט בתכשירים ביתיים כמו מי מלח ,סודה לשתיה ,תה קמיל.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתגובתך ד"ר
ירון08/05/2014שלום,
ציינת בתגובתך ואני מצטט :
בגדול מחקרים מראים שבנוסף לצחצוח שיניים ,שימוש במי פה מוריד את כמות החיידקים באחוזים גבוהים.אבל......יש תכשירים עם מרכיבים כימיים שלא מומלץ להשתמש בהם לאורך זמן כיון שיש תופעות לואי כמו הכתמה ,שינוי טעם ,קלוף הרירית על רקע אלרגי.......
אפשר מצד שני לבחור תכשירים שפחות מזיקים ,ותכשירים הקיימים בחניות טבע או פשוט בתכשירים ביתיים כמו מי מלח ,סודה לשתיה ,תה קמיל....... "
עתה אני בנאדם שמאוד מעדיף מוצרים טבעיים כלל שניתן... עד תקופה מסוימת
השתמשתי יותר במי מלח, אך ראיתי כתבות שונות בתחום ולפי מה שהצלחתי להבין
מדובר בחומר שיכול להזיק למעטפת השן וזה יכול לגרום לרגישות חניכיים.
האם זה נכון? האם יש מי פה שאתה כן יכול להמליץ לי. אני אישית משתמש ב Parodontax ו אגב זה ממש חומר חזק אני מרגיש מעין סוג של שריפה קלילה שאני משתמש בו. חשבתי אולי אפילו להוסיף מים כדי להוריד את רמת הריכוז.
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דר אלפרן09/05/2014לא שמעתי על נזק ממי מלח ,יתכן שאצל חולים עם לחץ דם גבוה אם משתמשים בתדירות גבוהה אולי זה ניספג ועלול להזיק,אני לא מכיר מחקרים שבדקו את זה.לגבי תכשירים שאינם טבעיים לגמרי ומכילים חומרים כימיים ואלכוהול כמו פרודונטקס יתכן שיהיה לך מהם תופעות לואי כמו צריבה.לכן או שתשתמש במוצרים שתמצא בחניות טבע מה שצינתי קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?