מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלטרנטיבות לפתרוןחנה18/06/2014
יש לי 3 שיניים שיש בהם סתימות גדולות מאד שרוב השן היא סתימה. קיבלתי המלצה לבצע בשלושתם טיפולי שורש ולעשות כתרים, במטרה לשמור על השיניים הללו ולהגן עליהם שלא יסדקו או ישברו.
ההיגיון שלי אומר, שמצד אחד, אכן, כדאי להגן על השיניים שהן בודאי חלשות ומועדות לנזק ולמנוע נזק עתידי. מצד שני, חבל להמית את השיניים שמקבלות הזנה מהשורשים. מה גם, שעצם הוצאת הסתימות ותוך כדי הטיפולים עלול להיגרם זעזוע ופגיעה ושברים בשיניים אלו, בנוסף לצורך הלבשת הכתר הרי משייפים את השיניים ומיישרים. האם יש פתרונות נוספים שיכולים לבוא בחשבון כדי להגן על השיניים ושמר אותן?
אשמח לקבל מידע על הגישות השונות לעניין, יתרונות וחסרונות מזוויות שונות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבות לפתרון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן19/06/2014נכון שמומלץ להשאיר את חיות השן כמה שניתן.לא תמיד חייבים לבצע טיפול שורש לפני כתר בתנאי שהמצב מאפשר זאת .יש גם אופציות שונות בצורת פצטות היינו כתרים חלקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך המהירה
חנה19/06/2014לד"ר אלפרן שלום ותודה.
בהתייחס לתשובתך, איזה מצב מאפשר לשים כתר ללא טיפול שורש ואיזה מצב לא.
אם שמים כתר ובמשך הזמן נדרש טיפול שורש האם ניתן לאתר זאת, או שהכתר משבש את האבחון? ובמקרה שזה לא משבש, ושמים כתר בלי טיפול שורש, האם ניתן לבצע טיפול שורש בשעת הצורך בעתיד ועדיין לשמור על השן ולשים שוב כתר (בהתחשב בכך שמלכתחילה היא חלשה ודקה)?
באיזה מצבים מתאימות אופציות אחרות של כתרים חלקיים. אני מניחה שיש להם חסרונות שאם לא, זה היה הליך מקובל. מהם החסרונות?
כל אינפורמציה תתיר את ספקותיי בנושא ותסייע לי לקבל החלטה נכונה עבורי.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?