כתר בודד או כפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר בודד או כפול
    עינת
    30/06/2014

בחזית הפה, בשני שיניים קדמיות היו לי 2 כתרים בודדים, שעם השנים גרמו להשחרת החניכיים מעל. כדי להסיר את הפס השחור שנוצר מעל השיניים הומלץ לי ע"י הרופא להחליף את הכתרים בכתר זרקוניה. הרופא המליץ לי על כתר כפול. שאלתי היא האם באמת מומלץ לשים כתר אחד כפול או שני כתרים בודדים כפי שהיה לי?
    מה היתרונות והחסרונות של כתר כפול מול 2 כתרים בודדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר בודד או כפול

הוספת תגובה

• כתר בודד או כפול - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    01/07/2014

אם השן מספיק ארוכה והמבנה הוא מעל החניכיים אז מומלץ בודדים.אם שניים קצרות המבנה בקו החניכיים או שיניים אז ממומלץ לחבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכתר בודד או כפול

עינת
    01/07/2014

בשיני הקדמיות בחזית הפה יש לי שני כתרים צמודים זה לזה, אותם אני צריכה להחליף עקב הופעת פס שחור מעליהם על החניכיים. השיניים הם קדמיות ולכן ארוכות יותר מהטוחנות, מכך יכולה להבין שעדיף לשים עליהם 2 כתרים בודדים? הבסיס של שן אחת מתחת לכתר, נשבר. עקב כך המליץ הרופא לשים על שני השיניים הצמודות כתר כפול, כדי שהאחיזה תהא יותר יציבה, האם צודק? האם שימת 2 כתרים בודדים על כל אחד מהשיניים,לא תהיה מספיק חזקה? במיוחד זו של הכתר על השן הקצת שבורה?
    כתר בודד פחות יציב מכתר כפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכתר בודד או כפול - תגובה

ד``ר יחיאל אלפרן
    03/07/2014

כפי שאמרתי התנאי לכתרים בודדים אורך השן אבל גם הבסיס צריך להיות חזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו