האם יותר מדי פלואוריד יכול להזיק לש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יותר מדי פלואוריד יכול להזיק לש
    מישאל
    10/12/2014

לשיניים בוגרות?

שלום,
    גיגלתי הרבה על ההשפעות המזיקות של פלואוריד על השיניים אך כל המקורות באנגלית מתייחסים רק לילדים. השאלה שלי נוגעת לשיני מבוגרים, האם רמות מוגזמות של פלואוריד (לשטיפת הפה ולא לבליעה) יכולות לגרום לנזק גם אצל מבוגרים?

למשל, מה יקרה אם מישהו יחזיק בפה את שטיפת הפלואור שנמכרת אצל השיננית (אחת לחצי שנה) במשך שעה כל יום?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יותר מדי פלואוריד יכול להזיק לש - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    15/12/2014

שלום,
    איני יודע לענות לגבי נזק של פלואוריד מקומי המונח למשך שעה ביום מכיוון שאנו לא אמורים לעשות את זה ולכן זה לא נבדק.
    והמסקנה היא שעלינו להשתמש בפלואוריד לפי הוראות היצרן ועל זה יש עבודות שנעשו והראו תועלת.
    בבברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אם כך אשאל שאלה יותר ספצי

מישאל
    15/12/2014

ספציפית.

לפני מספר שנים רופא השיניים נתן לי המלצה להשתמש במשחת השיניים אלמקס (אם איני טועה היא מעושרת בפלואור (הירוקה)) ולאחר הצחצוח (3 דקות) להשאיר אותה ולשטוף עמה את הפה לעוד 15-20 דקות, המלצה אותה ביצעתי באדיקות (ולעיתים אולי אף ביתר להט).
    לפני זמן מה דיברתי עם רופא שיניים אחר שאמר לי כי מדובר בהוראה מזיקה וכי ייתכן ממנה נזק לשן, הוא אמר כי יותר מדי פלואוריד עלול לגרום לבעיות (נדמה לי כי הוא השתמש במילה 'פלואורוזיס' אך לאור ממצאי ברשת אני מניח כי טעיתי כיוון שהתופעה מתרחשת רק/בעיקר אצל ילדים).
    חיפושי באינטרנט לא גילו לי באילו סיכונים מדובר, ולכן השאלות שלי אליך-
    האם זה מסוכן? אם כן, כיצד?

תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה- ההמלצה הייתה לא לשטוף את הפה

מישאל
    15/12/2014

במשך 15-20 דק' לאחר הצחצוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה- ההמלצה הייתה לא לשטוף את הפה - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    16/12/2014

אני לא מכיר הנחייה כזו לשימוש בפלואור מקומי למשך יותר מדקה.
    פלואורוזיס מתקבל מצריכת פלואוריד בבליעה (טיפות לדוגמא) ובמהלך התפתחות השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישאל
    17/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו