צילום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום
    -
    21/03/2015

שלום,
    עברתי צילום סטטוס וכשהרופא התבונן בו הוא חשב תחילה שיש לי חור בשן 11, אך לא היה בטוח. הוא ביצע צילום של השן במרפאה ואז אמר לי שאין חור ושלעיתים הזויות של צילום הסטטוס מטעות.. האם זה נכון ואני יכולה לסמוך על זה שאם בצילום הממוקד של השן לא ראו חור אז אין לי? מציינת שיש לי כבר סתימה קטנה בשן זו.

אני מצרפת את צילום הסטטוס הכולל
    ומה שהרופא חשד בו זה התמונה השמאלית למעלה, בצד של שן 11..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום

הוספת תגובה

• צילום - תגובה

ד``ר גלית כהן
    23/03/2015

אכן רואים הצללה בצילום , אך זה יכול להיות סתימה ישנה ולא חור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה המשך

-
    23/03/2015

גם מה שרואים בתמונה השמאלית העליונה בצד של שן 11 יכול להיות מהסתימה?
    ומה זה אומר סתימה ישנה? יש לי שם סתימה שעשיתי לפני חודשיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה המשך - תגובה

ד``ר גלית כהן
    23/03/2015

זה אומר שרואים שאין שם חומר שן. אין חומר שן יכול להיות כי יש סתימה או שיש עששת. בצילום ששלחת המבנה מסודר ואחיד ולכן מתאים יותר לסתימה מאשר לעששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה אחרונה מתוך עניין

-
    23/03/2015

מעניין אותי לדעת (במידה ויש אפשרות להסביר את זה לאדם שאינו רופא ולא מבין בצילומים) - מדוע בצילום האמצעי למעלה הסתימה נראית עגולה ואילו בצילום השמאלי שהשן נראת מהצד נראה כאילו הסתימה ממש צמודה לצד החיצוני של השן? האם ייתכן שמדובר באותה סתימה שרואים בזויות שונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו