בעיות בעקבות טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בעקבות טיפול שורש
    מרב
    21/06/2015

שלום רב,
    לפני מספר ימים סיימתי טיפול שורש, במסגרתו התקינו לי כתר חרסינה על שן טוחנת תחתונה.

א. כאשר הרופא שם את הכתר, הוא היה גבוה מאד והנשך לא היה טוב. בתגובה, הרופא שייף את השיניים הנגדיות - העליונות - מספר פעמים. האם זו פרוצדורה מקובלת? להערכתי אחת השיניים העליונות שלי קוצרה בכ- 5 מילימטרים. הערתי לרופא במהלך הטיפול ש"חבל על השן" והוא טען שזה בסדר.

ב. ישנו רווח בין הכתר לחניכיים התחתונות. מזון נתקע שם בכל ארוחה והיום התחילו גם כאבים. האם ניתן ליצור תוספת לכתר, או שיש לקחת שוב מידות ולהתקין חדש?

ג. אשמח לדעת לאור הנ"ל אם היית ממליץ להמשיך באותה מרפאה. אמנם שילמתי הרבה על הטיפול, אך אינני בטוחה עד כמה הבעיות שתיארתי שכיחות ואני חוששת לחוסר מקצועיות של הרופא.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בעקבות טיפול שורש

הוספת תגובה

• בעיות בעקבות טיפול שורש - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    23/06/2015

שלום מרב,
    ניתן לבצע הורדה של חומר שן נגדית, מה שנקרא בשפה המקצועית השחזה סלקטיבית, אך זו צריכה להיות מבוקרת ושמרנית תוך הקפדה לשמירה על בריאות השן.
    לאחר שכתר סופי מודבק לא ניתן להוסיף לו חומר שכן זהו תהליך מעבדתי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו