שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    יעל
    09/07/2015

ביקרתי אצל רופא שיניים והוא ראה בצילום חור מאד קטן בשן, הוא נתן לי אפשרות לטפל בה עכשיו או לעקוב אחריה כל חצי שנה ואז לטפל. האם יש עניין לדחות את הטיפול? מה היתרונות ומה החסרונות? יכול להיות שהוא לא בטוח שאכן קיים חור?

בנוסף החניכיים עולות לי על השיני בינה, אני סובלת מדלקות חניכיים לא רציניות. מה שלדעתו יצריך עקירה בהמשך, לכן הוא ממליץ לי לגשת כיום לצילום פנורמי, כדי שאם חלילה יצטרכו לעקור את השן שתהיה נקודת ייחוס- האם יש חשיבות לצילום מראש? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע עקירה בעתיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד``ר גלית כהן
    10/07/2015

כשיש חור קטן מאד, בדרך כלל כזה שפגע רק באמייל ולא חדר לדנטין, בצחצוח נכון ושימוש בחוט דנטלי, ניתן לעצור את התפתחותו. לכן הרופא ממליץ על מעקב. זה נכון ושמרני. סתימה שהוא יעשה היום תהיה ממילא גדולה יותר מהחור הקטן.

בצילום פנורמי הרופא יוכל לעקוב אחרי בקיעת השן ומיקומה בלסת יחסית לעצב המנדיבולארי.
    מניעת עקירה עתידית , אינה בוודאות בידיך. לעיתים חייבים לעקור.
    אבל ככלל, צחצוח טוב של האזור, הוסיפי שימוש במברשת אינטרספייס , יכולים למנוע את דלקות החניכיים שעל השן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו