מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לכתרדני07/09/2015
שלום,
אני כרגע עובר טיפול שבמסגרתו שמים לי כתר באחת השיניים הטוחנות העליונות.
שבוע שעבר הגיע חלק המתכת שמתלבש על השן וכרגע בונים לי את הכתר חרסינה עצמו.
במהלך בדיקת הכתר, הרגשתי שהוא בולט לשן התחתונה ולא נוח לסגור את הפה, הרופאה אמרה שצריך לשייף קצת את השן התחתונה. זה נשמע לי קצת לא הגיוני, למה לא להתאים את הכתר מלחתכילה.
הרופאה אמר לי שאי אפשר כי אז היא תצטרך לחתוך קצת מהכתר חרסינה עצמו וזה עלול לפגוע בעמידות שלו. אז צריך להוריד קצת מהשן למטה (שהיא בסדר) כדי שהכתר יתאים.
זה נשמע לי לא הגיוני ונראה לי שהם פשוט רוצים לחסוך עוד הוצאות מצידם.
אשמח לדעת מה עלי לעשות והאם להתעקש על כתר חדש שבאמת יתאים לשיניים שלי. או לתת לה לגעת בשן התחתונה?
תודה,
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכתר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/09/2015שלום דני,
יש לתכנן את הסגר כבר בשלב הכנת השן לכתר לקבלת סגר מאוזן ונכון. אם ישנה שן נגדית שעברה בקיעת יתר אז לעיתים יש להוריד ממנה גובה לקבלת סגר נכון. מהכתר עצמו ניתן להוריד גובה עד גבול מסויים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?