מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חריקת שיניים - סד לילה לא עוזראלידו27/09/2015
אהלן,
אני בן 24 וחורק שיניים לדעתי כבר כמה שנים.
אבחנתי את העניין אצל רופא שיניים לפני כשנה וחצי למרות שלטענתו השיניים שלי בסדר.
ביקשתי לעשות סד שיניים ללילה. התוצאה תחילה הייתה שהחריקה רק התגברה, היו חי סיוטיפ נוראיים ובעקבותם נדודי שינה, הכאבים בלסת, בשיניים, בראש ובפנים היו בלתי נסבלים והקרינו לי למשך היום, אז לאחר כמה ימים הפסקתי עם הסד. חוץ מזה המשכתי לחרוק שיניים ולנעול לסתות בלילה ולעיתים גם במהלך היום.
חזרתי אל רופא השיניים והוא קצץ לי קצת חלקים מהסד כדי להתאים אותו יותר ובנוסף ניסר לי קצת משיני הבינה(לטענתו הן לא מפריעות ואין צורך לעקור אותן).
חזרתי לשים סד שינה והלחץ אכן פחת אך מעט מאוד.
תמיד אמרו לי וכך גם הבנתי, שחריקת שיניים נובעת בעיקר מלחץ.
אני יכול להעיד שבזמן האחרון אני לא לחוץ במיוחד אבל החריקת שיניים לא נעלמת למרות תקופה עם הסד ואפשר להגיד שאולי גם מתגברת, מעוותת לי את צורת הלסת והשיניים וגורמת לי לכאבי ראש, לסת ופנים במהלך כל היום ובעיקר בבוקר, אני עייף כל הזמן והמצב ככה כבר יותר משנתיים לפי דעתי.
רציתי את עזרתכם לדעת לאן לפנות עכשיו, רופא פה? מרפאת שינה? כירורג?
אני מרגיש שאני כבר מתחרפן מהמצב ואובד עצות.
לרופא אף אוזן גרון כבר פניתי והוא לא עזר לי בכלום.
עוד שאלה שמעניינת אותי היא, האם זה הגיוני שהסד וחריקת השיניים מעוותים לי את צורת הלסת והשיניים עם הזמן? או שאני מדמיין.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - סד לילה לא עוזר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/10/2015שלום,
אתה יכול לפנות לביה"ס לרפואת שיניים באונ' ת"א לבדיקה שם יפנו אותך למחלקה המתאימה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?