הקצעת שורשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקצעת שורשים
    נורית
    19/10/2015

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים.
    את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא)
    האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט.
    השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח.
    מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ?
    ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    23/10/2015

שינניות בהחלט מוסמכות לעשות הקצעות. רוב ההקצעות נעשות עי שינניות. רק במקרים קשים יותר מבוצעת ההקצעה עי פריודונט. הבחירה בד"כ בידי הפריודונט לפי המצב הקליני.
    הקצעה היא מעין שלב מכין לניתוחי חניכיים. העובדה שצריך ניתוחים, אינה מעידה שההקצעה לא הצליחה. במקרים קלים יחסית מספיקות הקצעות .
    אופן העבודה בד"כ הוא בדיקת פריודונט שמפנה במידת הצורך להקצעות. אחרי סיום ההקצעות חוזרים לפריודונט להערכה מחדש והוא בודק ומחליט אם צריך ניתוח חניכיים או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו