מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב שינייםענבל24/11/2015
היי,
הייתי אצל רופאת השיניים שלי לפני שנתיים, לאחר שהרגשתי רגישות באחת השיניים (הניב) לקור\חום.
היא בדקה אותי וצילמה את השיניים, וראתה שאכן באותה שן רגישה יש חור מאוד עמוק, אך לפי הצילום היא אמרה לי שזה כנראה נובע מפגם בשן ולא ברקבון, כיוון ששאר השיניים לידה נראות טוב ולא נפגעו (הראתה לי בצילום שהשיניים שלי ואלו שלידה לא "נגועות" בכלל ושאני די בריאה באופן כללי, צחצוח טוב וכו').
בו במקום היא החליטה שצריך לטפל בזה. המחשבה הייתה לעשות לי שורש או סתימה מאמלגם. התעקשתי על סתימה ולא שורש, וכמה שפחות אמלגם, ויותר החומר הלבן- כיוון שאני יודעת שאמלגם פחות בריא ונראה אסטטית בשן (כי זה הניב, ורואים אותו בחיוך).
וכך היה. בסוף הלכנו על סתימה שעשויה חצי אמלגם ובחלקה החיצוני (איפה שחשוב שיראה טוב אסטטית) החומר הלבן.
היא גם אמרה שהיא עשתה לי קצת טיפול שורש תוך כדי כי זו סתימה מאוד עמוקה, לא יודעת מה המשמעות של האמירה אבל כך אמרה.
הטיפול הסתיים, והיא אמרה שיש סכוי של חמישים אחוז שתוך חודש אצטרך לבוא לשורש. היא הדריכה אותי שאם במהלך החודש הקרוב יכאב לי כאבים עזים- זה כנראה סימן לשורש.
אך עברו שנתיים ולא היו בעיות למעט רגישות לחום\קור ולפעמים גם מתוק.
אתמול בלילה קמתי מכאב בשן הזו, שהעיר אותי. ומאז אני לא שקטה (מפחדת שזה שורש).
העניין הוא כזה:
רמת הכאב הינה בערך בעוצמה שהייתה לי כשעות לאחר הסתימה לפני שנתיים. זאת אומרת, כאב שבא והולך. לא כאב חריף וכשאני חושבת על דברים אחרים- הכאב אינו מורגש כלל.
השאלה שלי היא מה זה יכול להיות? הרי זה כאב שמתעורר שנתיים אחרי סתימה...
דבר שני: אני יכולה לקבוע תור לרופא שיניים לעוד שבוע או שתוך שבוע הכאב עלול להחמיר ואני צריכה מעכשיו לעכשיו לראות רופא? (הכאב נסבל ועם עבודה רגשית כגון האזנה למוסיקה וכו'- הוא כמעט נעלם. זה לא אומר שאין בעיה, זה אומר שהוא לא מספיק עוצמתי בשביל לשבש לי את מהלך חיי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/11/2015סתימה עמוקה יכולה להוות גירוי כרוני לעצב ובהמשך להגיע לטיפול שורש. חזרי לבדיקה וצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?