מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפוררות סתימה בשן בינהאפרת14/12/2015
שלום רב,
היום הייתי אצל רופא שיניים (אחרי הרבה יותר מדי שנים של הימנעות). טענתי בפניו שיש לי חור (אני חשה כאב חד בצחצוח האזור), הוא התעקש שלא, ואחרי שביקשתי בפעם השלישית שיחזור ויבדוק הוא אמר שיש סתימה שהחלה להתפורר בשן בינה עליונה.
לדבריו בדרך כלל עוקרים שן בינה עם חור ולא מתעסקים בסתימה. אני מבינה שזהו אזור קשה לגישה, בפרט שמדובר בחלק הדיסטלי של השן, אבל הרי ביצעו בה סתימה בעבר.
לדבריו זה לא דחוף, וכרגע יש לי תור לעוד 3 שבועות לרופא אחר במרפאה ש"ינסה לשחק עם זה" כדבריו.
אשמח לחוות דעת בעניין סתימה מול עקירת שן בינה (לאור זה שלפני שנים אכן ביצעו בה סתימה), וכן בנוגע לעניין הדחיפות - האם המתנה של 3 שבועות עלולה להחמיר את המצב?
בתודה ובברכה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפוררות סתימה בשן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן15/12/2015הכל תלוי בעמדת השן, האם יש שן נגדית, האם השן משתתפת בלעיסה, עומק העששת, האם נפלה סתימה או שיש גם עששת משנית וכד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - השן במיקום תקין,
אפרת15/12/2015ארבע שיני הבינה קיימות בפי ללא כל בעיה (פרט לסתימה זו) כבר כעשרים שנה, מאז שבקעו בגיל 14 אם אינני טועה. כלומר שישנה שן נגדית, והן משתתפות בלעיסה למיטב ידיעתי.
הסתימה נפלה ממש לאחרונה, אני מניחה שזה אומר שאין עששת אך אולי אני טועה. הרופא לא הזכיר עששת.
מתשובתך אני מבינה שלאור זאת ובהנחה שהחור אינו עמוק, אינך בעד עקירה. האם אני צודקת?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?