התפוררות סתימה בשן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפוררות סתימה בשן בינה
    אפרת
    14/12/2015

שלום רב,
    היום הייתי אצל רופא שיניים (אחרי הרבה יותר מדי שנים של הימנעות). טענתי בפניו שיש לי חור (אני חשה כאב חד בצחצוח האזור), הוא התעקש שלא, ואחרי שביקשתי בפעם השלישית שיחזור ויבדוק הוא אמר שיש סתימה שהחלה להתפורר בשן בינה עליונה.
    לדבריו בדרך כלל עוקרים שן בינה עם חור ולא מתעסקים בסתימה. אני מבינה שזהו אזור קשה לגישה, בפרט שמדובר בחלק הדיסטלי של השן, אבל הרי ביצעו בה סתימה בעבר.
    לדבריו זה לא דחוף, וכרגע יש לי תור לעוד 3 שבועות לרופא אחר במרפאה ש"ינסה לשחק עם זה" כדבריו.
    אשמח לחוות דעת בעניין סתימה מול עקירת שן בינה (לאור זה שלפני שנים אכן ביצעו בה סתימה), וכן בנוגע לעניין הדחיפות - האם המתנה של 3 שבועות עלולה להחמיר את המצב?
    בתודה ובברכה,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפוררות סתימה בשן בינה

הוספת תגובה

• התפוררות סתימה בשן בינה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    15/12/2015

הכל תלוי בעמדת השן, האם יש שן נגדית, האם השן משתתפת בלעיסה, עומק העששת, האם נפלה סתימה או שיש גם עששת משנית וכד...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - השן במיקום תקין,

אפרת
    15/12/2015

ארבע שיני הבינה קיימות בפי ללא כל בעיה (פרט לסתימה זו) כבר כעשרים שנה, מאז שבקעו בגיל 14 אם אינני טועה. כלומר שישנה שן נגדית, והן משתתפות בלעיסה למיטב ידיעתי.
    הסתימה נפלה ממש לאחרונה, אני מניחה שזה אומר שאין עששת אך אולי אני טועה. הרופא לא הזכיר עששת.
    מתשובתך אני מבינה שלאור זאת ובהנחה שהחור אינו עמוק, אינך בעד עקירה. האם אני צודקת?
    תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו