כתמים בשיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים בשיניים
    מיה
    10/05/2008

היי,
    אני בת 25 ולפני כמספר חודשים שמתי לב שמתחילים להופיע לי על השיניים מן כתמים חומים, בעיקר בחיבורי השיניים הקדמיות. הדרך שמצאתי להתמודד היא שכל פעם גירדתי אותם בעזרת הציפורן, אבל הם חזרו כעבור ימים ספורים.
    איני מעשנת ומעולם לא עישנתי, וכן לא שותה קפה.
    כשהייתי אצל השיננית ושאלתי אותה על כך היא אמרה לי לשים לב עם מי אני מתנשקת כי מדובר בחיידק שגורם לצביעה הזו.
    לאחר שאמרה זאת באמת התחלתי להסתכל על השיניים של חבר שלי ואכן יש לו כתמים מאותו סוג,,
    בעיקר בחלק הפנימי של השן.
    את חיבורי השיניים אני מגרדת, אך ככול שהזמן חולף אני שמה לב שגם אצלי מתגברת ההכתמה בחלק הפנימי ואיני יודעת מה לעשות בנוגע לכך.
    האם יש דרך להתמודד עם החיידקים האלו חוץ מלגרד את ההכתמה שלהם או ללכת לשיננית?
    האם זה חיידק שיישאר איתי תמיד, או שבמידה ואפסיק למשל להתנשק עם החבר הוא ייעלם?

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים בשיניים

הוספת תגובה

• כתמים חומים

ד``ר עדי אריאלי
    12/05/2008

מיה שלום,
    הכתמה חיצונית של השיניים יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים. אם אכן מדובר בהכתמה על רקע חיידקי כפי שהשיננית אמרה- עליך להקפיד על צחצוח יסודי ושימוש באביזרי ניקוי נוספים. ולמרות מאמציך סביר להניח כי הכתמים ישובו עם הזמן ותזדקקי לניקוי מקצועי אצל השיננית . סיבות נוספות- עישון, קפה, תה. דבר נוסף שעשוי לגרום לכתמים: ישנם סוגים מסויימים של משחות שיניים ושטיפות פה אשר גורמים להכתמה חומה שמאד מתאימה לתיאור שלך. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא השיניים או השיננית שלך ולספר להם עם איזו משחה\שטיפה את משתמשת- ולבדוק אולי זה הגורם, ועל-ידי שינוי סוג תיפתר הבעיה.
    בהצלחה,
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו